Bezpečne v online svete

Bezpečne v online svete

Nákupy, zoznamovanie, zábava - to všetko už dnes zvládneme aj za počítačom, prípadne iba s mobilom v ruke. Na druhej strane - na internete na nás číhajú rôzne hrozby. Bezpečnému fungovaniu v online svete preto venujeme Seriál týždňa a Dáša Omastová začína nákupmi v e-shopoch.

Bezpečne v online svete - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tému bezpečnosti v online prostredí rozoberáme pravidelne. Dôvod je jednoduchý - počet útokov neustále narastá a sú čoraz sofistikovanejšie. V dnešnej časti Seriálu týždňa sa spolu s Dášou Omastovou zameriame na taktiky, ktoré na sociálnych sieťach fungujú síce dlhšie, ale stále hackerom vynášajú:

Bezpečne v online svete - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes (30.11.) je Deň počítačovej bezpečnosti. My sa jej spolu s Dášou Omastovou venujeme aj v aktuálnom seriáli. Nástrahy v online priestore totiž číhajú takmer na každom kroku a útočníci sa nehanbia využiť naozaj čokoľvek, aby od obetí vylákali peniaze. Výnimkou nie je ani láska...

Bezpečne v online svete - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli hovoríme o podvodoch v digitálnom svete a nemôžeme preto vynechať klasiku - podvodné emaily, četové a sms správy alebo telefonáty. Prečo sa im stále darí povie Dáša Omastová:

Bezpečne v online svete - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme v aktuálnom seriáli o tom, aké nástrahy na nás číhajú v rôznych situáciách a zákutiach internetu. Keďže prichádza víkend, v poslednej časti sa Dáša Omastová zameria na online zábavu...

Bezpečne v online svete - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Dáša Omastová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame