Pečieme na Vianoce

Pečieme na Vianoce

Máme pár dní do Vianoc, upratujeme, zdobíme a najmä pečieme. A práve vianočné pečenie je aj témou aktuálneho Seriálu týždňa. Hovoriť budeme o surovinách, ale aj ich netradičných alternatívach. V dnešnej časti Lenka Leláková poteší všetkých maškrtníkov, ktorí sa už nevedia dočkať vanilkových rožkov, vianočky, orechových rezov alebo takzvaného štedráka:

Pečieme na Vianoce - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli pečieme na Vianoce a v dnešnej časti sa s Lenkou Lelákovou pozrieme na múky. Po inej než klasickej väčšinou siahame, keď niekto z rodiny trpí neznášanlivosťou gluténu, teda lepku. Viac už Jana Jurkovičová z Ústavu hygieny Lekárskej fakulty Univerzity Komenského:

Pečieme na Vianoce - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pečieme na Vianoce je názov aktuálneho Seriálu týždňa s Lenkou Lelákovou. Realizovať sa v kuchyni namiesto nákupu už hotových cukroviniek odporúča aj Katarína Babinská z Fyziologického ústavu Lekárskej fakulty Univerzity Komenského:

Pečieme na Vianoce - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pečieme na Vianoce - reálne a aj v aktuálnom seriáli. Mrkvová torta síce nepatrí medzi tradičné vianočné recepty, ale mnohé gazdinky mrkvu bežne pridávajú do koláčového cesta. Lenka Leláková oslovila Janu Jurkovičovú z Ústavu hygieny Lekárskej fakulty Univerzity Komenského, ktorá mrkvové recepty tiež pochválila:

Pečieme na Vianoce - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



V poslednej časti aktuálneho seriálu s názvom Pečieme na Vianoce budeme dobroty dochucovať. Lenka Leláková si na pomoc zobrala aj Katarínu Babinskú z Fyziologického ústavu Lekárskej fakulty Univerzity Komenského, pretože chcela vedieť, či sa do vianočných koláčov hodia semienka:

Pečieme na Vianoce - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto CANVA(704).jpg

Autorka: Lenka Leláková; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame