Lykožrút

Lykožrút

Lykožrút patrí v strednej Európe k najvýznamnejším škodcom lesov a problém s ním máme aj u nás. Tému opäť rozmení na drobné Marcel Hanáček v rubrike Zdravý les:

Lykožrút - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lykožrút smrekový je malý chrobáčik – tak do 5 milimetrov, ale dokáže zničiť aj storočný smrek. A dokáže to veľmi rýchlo. Ako mu v tom vieme zabrániť? Téma pre Marcela Hanáčka.

Lykožrút - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lykožrút smrekový predstavuje pre naše lesy veľký problém. Jednak preto, lebo máme veľa smrekových lesov a potom tiež preto, že boj proti týmto malým nepriateľom je pomerne zložitý. Viac vie Marcel Hanáček.

Lykožrút - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Les chceme mať krásny, zelený a zdravý. Sú veci, ktoré vieme ovplyvniť a sú také, kde to ide ťažšie. Medzi náročnejšie problémy patrí lykožrút smrekový. Pokračuje Marcel Hanáček.

Lykožrút - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme hovorili o lykožrútovi smrekovom. Problém s podkôrnym hmyzom asi viacerí poznáte – minimálne ste počuli, aké škody dokáže napáchať a počuli ste aj o tom, že boj proti nemu niekedy naráža na diskusie, ktoré len predlžujú čas, keď sa dá les ešte zachrániť. Pokračuje Marcel Hanáček.

Lykožrút - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Marcel Hanáček; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame