Naši a svetoví: Janka Karkušová, majsterka sveta v miešaní koktailov

Naši a svetoví: Janka Karkušová, majsterka sveta v miešaní koktailov

Začínala za barovým pultom, dnes učí v škole,  kde pred rokmi zmaturovala a žne úspechy na svetových a medzinárodných súťažiach. Hovorí sa o nej – ,,kam príde, tam zvíťazí.“  Dokonca sa môže pochváliť titulom - majsterka sveta v miešaní nápojov.“ A najnovšie je aj  autorkou národného slovenského kokteilu. Šarmantná mladá dáma, vždy veľmi zaneprázdnená  mgr. Janka Karkušová, priamo v rodnom Martine sa s ňou stretla Ľubica Hargašová.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tí, ktorí radi  a často cestujú  po svete vedia  napríklad, že  národným nápojom Brazílie je Caipirinha, u susedov v ČR Betón, v Poľsku  Tatanka a napríklad na Kube Daiquiri. Už niekoľko mesiacov má aj Slovensko svoj národný nápoj, ktorý je zapísaný v zozname 100 národných nápojov sveta. Jeho autorkou je práve Janka Karkušová.  Pokračuje Ľubica Hargašová:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najskôr čašníčka, potom barmanka, teraz učiteľka, majsterka sveta, autorka národného nápoja „ Slovenský raj“ Janka Karkušová dokázala svetu, okoliu, ale najmä sebe , že kto na to má, mal by isť dopredu. Janka to urobila a žne úspechy. Určite ich bude ešte veľmi veľa.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: archív JK

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame