Peru – v šamanskom tábore

Peru – v šamanskom tábore

V sobotu podvečer vám v Rádiu Slovensko väčšinou ponúkame zážitky ľudí, ktorí cestujú po svete alebo žijú v nejakej vzdialenej krajine. Lýdia Machová je tlmočníčka a práve táto práca ju zaviedla aj do peruánskej džungle - do šamanského tábora. Predtým však trochu spoznávala túto krajinu a začala v hlavnom meste - viac aj o ňom porozprávala Eve Vasilovej.

Peru – v šamanskom tábore - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hodinová plavba po Amazonke, potom hodinu a pol pešo cez džungľu a sme v šamanskej usadlosti uprostred peruánskej divočiny. Aj o tom je naše dnešné Cestovateľské kino. Lýdia Machová ako tlmočníčka sprevádzala ľudí, ktorí chceli vyskúšať ceremoniál spojený s nápojom z tamojších rastlín. Evu Vasilovú zaujímalo, ako to na takomto mieste vyzerá:

Peru – v šamanskom tábore - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac aj o tom Lýdia Machová porozpráva na festivale Cestou necestou, ktorý bude od 6. novembra v Bratislave, ale vidieť miesta, ktoré nám priblížila dnes, môžete už teraz v našej galérii.

Galéria

Lima zahalená v hmle.JPG morske prasiatko (cuy).JPG larvy Zuri.JPG Machu Picchu-u.jpg Cusco2.JPG Cusco.JPG Okolie Cusca.JPG Bata v Iquitose.JPG ayahuascovy tabor.JPG vitalny 89-rocny saman.JPG cesta z dediny do kempu.JPG 3000 rocny strom.JPG typicky obed v tabore.JPG svaby v dzungli.jpg farbenie tkanin.JPG kupanie sa v Amazonke.JPG
Autorka: Eva Vasilová foto: Lýdia Machová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame