100 názorov

100 názorov


V poslednom období sa spoločnosť rozdelila na dva hodnotovo-myšlienkové tábory kvôli téme rodiny a partnerstva. Zrkadlí sa v tom dlhodobá kríza v definovaní európskych hodnôt, náraz liberálnych a konzervatívnych chápaní rodiny ako základného kameňa každej spoločnosti ale aj náraz sekulárneho a svetského princípu.

Cyklus 100 názorov prináša rôznorodosť názorov prostredníctvom 100 krátkych výpovedí známych a menej známych osobností z rôznych oblastí Slovenska. Každý názor a každá osobnosť tému obohacuje o konkrétnu skúsenosť a celkom nový pohľad.  

Tieto otázky pritom nie sú len lokálne čiže iba slovenské, zrkadlí sa v nich dlhodobá kríza v definovaní európskych hodnôt, náraz liberálnych a konzervatívnych chápaní rodiny ako základného kameňa každej spoločnosti. Téma zachytáva aktuálnu problematiku úpravy práv partnerov v manželskom zväzku (partnerstvo verzus manželstvo) ako aj proces a percentá rozvodovosti, ošetrovanie práv detí ale aj práv rodičov, kvality ale aj zlyhania výchovy v liberálnom duchu tipické pre súčasnú demokratickú spoločnosť. 

Téma uchopená cez tri kľúčové slová: rodina – deti – partnerstvo. To je projekt 100 názorov, ktorý môžete sledovať od 1. decembra každý večer na Dvojke. Viac sa dozviete na stránke 100 názorov

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame