Pokrstili sme nový seriál RTVS Tajné životy, štartuje už 1. januára

 Pokrstili sme nový seriál RTVS Tajné životy, štartuje už 1. januára

„Asi pred rokom takto sme predstavovali teaser na Kolonádu a teraz opäť prinášame seriál, ktorý vznikol na pôde RTVS. Tento seriál má charakteristiku pôvodný a náš dramatický seriál a je to seriál z reálneho života. Chcem poďakovať všetkým tvorcom, celému nášmu tímu, hercom a účinkujúcim. Dúfam, že si seriál nájde divákov a priazeň publika, ktoré stojí o takéto diela. Keď sa nám pri ňom bude chcieť plakať a smiať, to sú emócie, ktoré sme chceli do seriálu dostať a verím, že divák si to tam nájde,“ povedal Václav Mika počas úvodného príhovoru.

krst 1.jpg

„Moje želanie je, aby tento seriál priniesol to, čo očakávame. To znamená kvalitu, originalitu a to, čo dobrý dramatický seriál ponúka,“ zaželal a rozkrojil tortu, ktorú pripravili na počesť nového televízneho projektu. Tajným životom zaželali všetko dobré aj programový riaditeľ RTVS Tibor Búza a režisér seriálu Ján Sebechlebský. „Téma z prostredia azylového domu ma zaujala. Cítil som v nej možnosti dramatického deja, autentickosť a inakosť. Neviem o tom, že by bola doteraz spracovaná v českej, slovenskej alebo inej televízii. Som milovník seriálov, myslím, že kvalitný seriál dáva možnosti na väčšej ploche a vo viacerých vrstvách rozprávať o vážnych veciach formou, ktorú je divák schopný prijať. To bol aj prípad Tajných životov - stretávajú sa tam rôzne problémy sociálnych skupín, rodinných vzťahov a taktiež kriminálne témy,“ priblížil Sebechlebský.

krst 2.jpg

Tajné životy vznikali 82 dní. Nakrúcalo sa prevažne v exteriéroch, ale aj na Najvyššom súde, na súde v Rači či v kolónii, kde žijú najnižšie sociálne vrstvy. Seriál približuje osudy žien, ktoré hľadajú nové životné začiatky za múrmi azylového domu. Autorkami námetu a scenára sú Biba Bohinská a Naďa Clontz. „Pre každého scenáristu je azylový dom neuveriteľná dramatická situácia, a keď sme s Naďou začali na tom pracovať, tak sme sa snažili hlavne o to, aby to nebola depresia, aby to nebolo o tom, že sa ľudia na to pozrú a budú vyskakovať z okien a ani sme sa nesnažili pomôcť tým týraným ženám, ale snažili sme sa ukázať, že keď sa chce, tak to proste ide,“ povedala Biba Bohinská. 

(Zdroj: SITA)

krst 3.jpg

O ČOM BUDÚ TAJNÉ ŽIVOTY?

 
Tajné životy sú o tajomstvách skrývaných za múrmi domovov, vine a nevine, nádejach a ženách i mužoch, ktorí v azylovom dome Druhá šanca hľadajú nové životné začiatky. Tajné životy štartujú už 1. januára o 20:20 na Jednotke, ďalších 12 častí diváci uvidia pravidelne každú nedeľu v rovnakom čase na Jednotke.

Eva (40) je obetavá riaditeľka azylového domu Druhá šanca pre ženy a deti v núdzi, ktorá zvádza boj medzi prílišným nasadením v práci a nepochopením vlastnej rodiny, ktorú zanedbáva a začína sa jej pomaly rozpadávať. Azylový dom vedie s verným kolegom Martinom (30), ku ktorému ju púta viac než len profesionálny vzťah. Keď do azylového domu príde psychicky týraná Linda (27), nielenže skomplikuje vzťah medzi Evou a Martinom, ale svojou prítomnosťou aj ohrozí samotnú existenciu azylového domu. V dome sa stretáva s tromi veľmi odlišnými ženami: fyzicky týranou Máriou (55), Rómkou Džesikou (19) s nebezpečným tajomstvom a citovo vyprahnutou učiteľkou Táňou (45). Všetky štyri ženy tu budú musieť za pomoci Evy, personálu azylového domu, ale aj za vzájomnej pomoci, odhaliť temné tajomstvá, prekonať staré traumy a uchopiť svoje druhé šance na šťastnejší život. 


Tajné životy ponúkajú         

 

Napätie
Dramatické príbehy a tajomstvá hrdinov odhaľované postupne prostredníctvom flashbackov,  ohrozenia azylového domu a životov klientok.

Silné emócie
Morálne dilemy, ťažké rozhodnutia, konflikty, osudové lásky, hľadanie odpustenia a šťastia, nádej na nový začiatok či viera v seba samého.

Povzbudenie
Objektívny pohľad
Na sociálne, kultúrne či ekonomické aspekty problému domáceho násilia.

Nádej
Nikdy nie je neskoro začať odznova.

Humor
Tajné životy ponúknu aj mnoho absurdných situácií, nadhľadu či sebairóniu.

 

Scenár: Biba Bohinská, Naďa Clontz, Soňa Čermáková
Réžia: Ján Sebechlebský
Kamera: Peter Kelíšek
Hudba: Jan Maxián
Dramaturgia RTVS: Roman Brat
Šéfdramaturgička: Jana Kákošová

 

V HLAVNÝCH ÚLOHÁCH

maurery.jpg

Eva Lustigová (ZUZANA MAURÉRY) Šarmantná, energická, zanietená a obetavá  riaditeľka azylového domu, bojovníčka za práva žien a detí v núdzi.

 

tobias.jpg
Beáta Bláhová (Szidi Tobias) Profesionálka, ktorá sa sociálnej oblasti venuje dlhodobo. Spolu s Evou vedie azylový dom.

 

hansman.jpg

Táňa Sýkorová (JUDITA HANSMAN) Učiteľka a obyvateľka Druhej šance, ktorá sa obetovala kvôli svojmu chorému otcovi.

 

siskova.jpg

Mária Horváthová (ANNA ŠIŠKOVÁ) Navonok krehká žena s minulosťou alkoholičky, ktorá sa usiluje napraviť svoj život a získať späť dôveru svojej dcéry. Do Druhej šance utiekla pred svojím násilníckym mužom.

 

marcinkova.jpg

Linda Fischerová (GABIKA MARCINKOVÁ) Odkedy sa vydala, stratila pri silnom mužovi svoju identitu. Je neistá, ustráchaná a neschopná vlastného života. V azylovom dome sa ocitla spoločne so svojím synom.

 

sarkozi.jpg

Džesika Rigová (VANESSA ŠARKÖZIOVÁ) Mladá polorómka do Druhej šance utiekla od svojej pôvodnej rodiny, ktorá ju nútila k sobášu so starým vdovcom.

 

V ĎALŠÍCH ÚLOHÁCH

Juraj Lustig (VLADO KOBIELSKY)

Dobrý otec rodiny, no voči svojej žene priveľmi submisívny.

Filip Lustig (KRYŠTOF ZACHAR)            

16-ročný gymnazista, ktorý sa venuje historickému šermu.

Počas manželskej krízy svojich rodičov sa nečakane stáva oporou rodiny.

Dominika Lustigová (TEREZA KOČIŠOVÁ)     

Tínedžerka, ktorá ťažko prežíva nezhody medzi rodičmi. Stáva sa obeťou šikanovania zo strany agresívnej spolužiačky a hrozí jej vážna diagnóza anorexie.

Milka Janáčková (BOŽIDARA TURZONOVOVÁ)

Trochu extravagantná Evina matka a Jurajova svokra. Je kritická voči svojej dcére a vyčíta jej nedostatok záujmu o problémy vlastnej rodiny.

Ivona Mrázová (KRISTÍNA FARKAŠOVÁ)

Jurajova kolegyňa v banke a jeho milenka. Usiluje sa rozbiť Jurajovu rodinu za každú cenu a získať ho pre seba.

Martin Križan (ONDREJ DANIŠ)

Vychovávateľ v azylovom dome a dobrovoľný streetworker. Je platonicky zaľúbený do svojej šéfky Evy, no ona mu nedáva šancu.

Alex Fischer (PETER KOČIŠ)

Lindin manžel a úspešný podnikateľ so silnými konexiami. Majetnícky a autokratický otec rodiny tvrdými metódami chce zo svojho syna vychovať „správneho chlapa“.

Vanda Bláhová (KRISTÍNA GREPPELOVÁ)

Slobodná mamička, ktorá sa ešte nestihla nabažiť života mladých a egoisticky hádže svoje povinnosti na matku. S matkou si porozumejú až vo chvíli kritického ohrozenia ich existencie.

Jozef Valenta (VLADO JEDĽOVSKÝ)

Psychológ v azylovom dome, ktorý sa zo všetkých síl usiluje vrátiť nešťastným ženám sebavedomie.

Ervín Nagy (FRANTIŠEK KOVÁR)

Nočný strážnik v azylovom dome. Invalid s ťažkým osudom,  ktorý túži ochraňovať bezmocné ženy.

Jarka Krajčovičová (LENKA KOŠICKÁ)

Klientka azylového domu, matka problematickej tínedžerky Emy. Svedomitá a pracovitá žena, ktorá dúfa, že  nadobudnutím sociálneho bytu získa dôveru a lásku svojej dcéry späť.

Monika Slezáková (ELENA KOLEK-SPASKOV)
Klientka azylového domu, ktorá sa doň uchýlila po mužovom pracovnom úraze.

Iveta Jankovičová (JARMILA HITTNEROVÁ)

Klientka azylového domu, ľahkovážna, trochu sebecká žena, ktorá v živote nezažila nič dobré.

Libuša Balážová (ANIKÓ VARGA)

Klientka azylového domu, sympatická klebetnica s malými deťmi. Je dobrosrdečná a stále verí, že aj jej život sa obráti k lepšiemu.

Zdenko Moravec (DÁRIUS KOČÍ)

Mladý muž z dobrej rodiny, ktorý odmieta študovať a živí sa brigádami. Ľúbi Džesiku, ktorú jeho rodičia odmietajú.


Ústrednú pieseň k seriálu s názvom "Dobrý deň, to som ja" nahrala speváčka Sima Martausová a vy si ju už teraz môžete stiahnuť do vášho telefónu vo formáte mp3 alebo v špeciálnom formáte, ktorý je určený pre zariadenia so systémom iOS.

MP3_icon.png (MP3, 626kB)   Stiahnuť zvonenie vo formáte MP3


apple_icon.png (MP4, 411kB)   Stiahnuť zvonenie vo formáte M4R pre Apple


Viac informácií o Tajných životoch nájdete na www.rtvs.sk

www.facebook.com/rtvs.sk
Zvučka v HD 

Film o seriáli 

10-minútový zostrih zo seriálu


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame