Bola raz jedna povesť - 165. časť (Omšenská Baba)

Bola raz jedna povesť - 165. časť (Omšenská Baba)

Povesť o zakliatej nevere

Matej Korvín určite patrí k najobľúbenejším uhorským panovníkom. Preto o ňom vzniklo toľko rôznych povestí. Jednu z nich ste si mohli vypočuť aj pred týždňom v našom seriáli „Bola raz jedna povesť". Krátko sa k nej ešte vrátime, o kráľovi Matejovi sa porozprávame s historičkou a potom hor sa do hory - teda za novou povesťou.

Bola raz jedna povesť - 165. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Súťažná otázka je už asi jasná. Keď Gašpar preklial „nevernú babu", teda svoju ženu Hedvigu, premenila sa na skalu. Viete, ku ktorému skalnatému vrchu v okolí Trenčianskych Teplíc sa viaže táto povesť? Vrch je súčasťou prírodnej rezervácie so vzácnymi druhmi rastlín a živočíchov a patrí do Strážovských vrchov.

Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 2. novembra na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk.

Vyhrať môžete knihu od Ladislava Švihrana „Kto nám vládol". Dnes ju za správnu odpoveď, teda: „Matej Korvín žil v 15. storočí", pošleme Biance Vyšňovskej do Kláštora pod Znievom. Blahoželáme.

165. časť seriálu „Bola raz jedna povesť" pripravili Rozália Vlasková, Ľuboš Machaj a a zvukový majster Peter Pištek a Peter Hájek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Laco Kerata, Martin Kaprálik a Alfréd Swan.


Rozália Vlasková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame