Bola raz jedna povesť - 181. časť (Raslavice)

Bola raz jedna povesť - 181. časť (Raslavice)

V historických príbehoch bývajú výnimoční hrdinovia za svoje neobyčajné zásluhy povýšení do šľachtického stavu. To sa skutočne dialo, ale zďaleka to nevyzeralo tak romanticky, ako by sme predpokladali. Pred týždňom bol v našej povesti povýšený jej hlavný hrdina. Dnes sa dozviete, čo také povýšenie vlastne obnášalo. A v tej najlepšej spoločnosti sa odohrá aj povesť, ktorá bude nasledovať po rozhovore.

BRJP 181 web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V roku 1814 ruský cár Alexander I. skutočne prenocoval v jednom kaštieli na východnom Slovensku. Viete, v ktorej obci kaštieľ stojí? Dnes jeho budova slúži ako Kláštor sv. Jozefa Kongregácie sestier Božského vykupiteľa. Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 22. februára na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk. Vyhrať môžete knihu Beatrice Čulmanovej „Slovenské povesti“.

Dnes za správnu odpoveď – obec Breza a Dolný Kubín – knihu vyhrávajú: Ondrejko a Hanka Hanulíkovci z Trenčína. Blahoželáme!

181. časť seriálu „Bola raz jedna povesť“ pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Laco Kerata, Zuzana Jurigová Kapráliková a Martin Kaprálik.


Rozália Vlasková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame