Okolo sveta s palcom hore

Okolo sveta s palcom hore

Okolo sveta s palcom hore - takto nazýva svoj štýl cestovania Peter Hoferek, známy aj ako „Hogy". Za 14 mesiacov prešiel 25 krajín a keďže rád spoznáva svet čo najlacnejšie - aj s priateľkou sa presúvali najčastejšie stopom. Na nocovanie používali svoj vlastný stan, ale neraz sa im podarilo prespať aj na nečakaných miestach. Napríklad vo veži starobylého hradu - ale viac o tom porozprával Eve Vasilovej:

Okolo sveta s palcom hore - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Cez východnú Európu do Iránu, potom do Austrálie a cez juhovýchodnú Áziu, Čínu, Strednú Áziu a Rusko až späť domov na Slovensko. To je cesta, o ktorej nám dnes rozpráva Peter Hoferek. Ako povedal Eve Vasilovej, samozrejme, chcel okúsiť aj všetky možné chute sveta, a tak nepohrdol ani durianom, teda neuveriteľne smradľavým ovocím:

Okolo sveta s palcom hore - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Samozrejme, Peter Hoferek si zo sveta priniesol aj mnoho ďalších zážitkov a porozpráva o nich napríklad už tento štvrtok (25.2) v Pezinku a potom aj v ďalších mestách v rámci festivalu Cestou necestou. No a ak chcete vidieť miesta, o ktorých nám hovoril dnes, pozrite si jeho fotografie v našej galérii.

Galéria

Agdam_ruiny_mesta.jpg budhisticki_mnizi_thajsko.jpg budhisticky_klastor_mjanmarsko.jpg cestou_do_pralesa_indonezia.jpg dedina_dlhokrkych_karenov_thajsko.jpg doprava_kambodza.jpg doprava_na_borneu.jpg durian.jpg farma_australia.jpg filipiny_rakvy_na_skalach.jpg halo_halo_deluxe.jpg halusky_australia.jpg indonezska_skola.jpg iran_pust.jpg na_farme.jpg na_farme2.jpg napis_na_policajnej_stanici.jpg pohlad_z_veze_rano.jpg preprava_na_ryzi_mjanmarsko.jpg pri_karakoram_highway_cina.jpg rozlucka_so_stanom.jpg sadenie_ryze.jpg solna_jaskyna_iran.jpg spanie_na_vezi.jpg spanie_v_policajnej_kancelarii.jpg spolucestujuca_za_volantom_kamiona.jpg stanovanie_rusko.jpg stopnuta_jachta.jpg stopnuty_road_train.jpg stopujem.jpg svadba_kazachstan.jpg Taal_vulkan.jpg thajska_policia.jpg turecki_kamionisti.jpg v_parku_v_irane.jpg vianoce_australia.jpg vlak_mjanmarsko.jpg vrchol_sopky_Sabalan_iran.jpg zakaz_durianu.jpg
Autorka: Eva Vasilová foto: Peter Hoferek

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame