Island – ako sa žije v krajine ohňa a ľadu

Island – ako sa žije v krajine ohňa a ľadu

Malý ostrovný štát na hranici Atlantického a Severného ľadového oceánu. Leží 700 kilometrov od Škótska a 1000 kilometrov od Nórska a vďaka svojim prírodným unikátom je cieľom turistov aj zo Slovenska. Pre Branislava Bédiho z Nitry sa práve Island stal druhým domovom. Pôsobí tam s prestávkami už osem rokov a v súčasnosti vyvíja počítačovú hru na vyučovanie islandského jazyka, ktorý on sám už ovláda dokonale. Evu Vasilovú zaujímalo, ako sa v tejto krajine žije a ako bežný život ovplyvňujú napríklad tamojšie stále činné sopky:

Island – ako sa žije v krajine ohňa a ľadu - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Krajina ohňa a ľadu, takýto prívlastok má Island vďaka mnohým činným vulkánom, termálnym prameňom, ľadovcovým riekam a jazerám. Práve o tomto ostrove nám rozpráva Branislav Bédi, ktorý tam žije, a tak pozná aj prírodné zákutia, kam sa bežní turisti príliš nedostanú. Aj o nich sa viac dozvedela Eva Vasilová:

Island – ako sa žije v krajine ohňa a ľadu - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o tejto krajine porozpráva i ukáže Branislav Bédi v televíznom seriáli Cestou necestou na budúcu sobotu 18.30 hod. na Jednotke, ale miesta, o ktorých nám rozprával, si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Galéria

02.jpg 03.jpg 04.jpg 06.jpg 07.jpg 01.jpg 05.jpg
Autorka: Eva Vasilová Foto: Branislav Bédi

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame