Po svete s esperantom

Po svete s esperantom

Nitra je oddnes celosvetovým centrom esperanta. Začal sa tam 101. svetový kongres tohto jazyka a prišlo naň okolo 1400 ľudí zo šesťdesiatich krajín. Odhaduje sa, že esperanto v súčasnosti ovláda 1 až 2 milióny ľudí na svete a okrem iného im to umožňuje napríklad aj ľahšie cestovať do rôznych krajín. Esperantisti majú totiž podobnú službu ako v súčasnosti moderný couchsurfing. Eve Vasilovej to potvrdil predseda Slovenskej esperantskej federácie Peter Baláž:

Po svete s esperantom - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Po svete dnes cestujeme s esperantistom Petrom Balážom pri príležitosti Svetového kongresu esperanta, ktorý sa začal v Nitre. Na Slovensku je v súčasnosti zhruba 1000 ľudí, ktorí ovládajú tento jazyk, čo je menej ako v minulosti, ale napríklad také Maďarsko patrí medzi najesperantskejšie krajiny. Viac aj o tom sa dozvedela Eva Vasilová:

Po svete s esperantom - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aj také sú turisticko-cestovateľské plány našich esperantistov.

Galéria

Vystup na Sinjal Chorvatsko.JPG Cesta na najvyssi vrch Chorvatska.JPG Pohlad z hory Sinjal v Chorvatsku.JPG Na vrchu Sinjal v Chorvatsku.jpg Team stranky lernu.net na Islande.JPG Kratka navsteva vo Vietname.jpg Pred vodopadom Detian.JPG Vodopad Detian medzi Cinou a Vietnamom.JPG V Cine.JPG Na Islande.jpg Island1.JPG Zamok Trakai Litva.JPG 1.jpg Kazdorocny vystup na vrch Poludncia v Lipt.Jane.jpg zimny vystup na Poludnicu.JPG Na najvyssom mieste Nizskych Tatier.jpg Priloha c 1.jpg
Autorka: Eva Vasilová Foto: Peter Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame