Gruzínsko – kamenné dedinky a drsné hory v oblasti Tušeti

Gruzínsko – kamenné dedinky a drsné hory v oblasti Tušeti

Prejsť 65 kilometrov na terénnom aute za štyri hodiny - aj toto je zážitok, ktorý si z Gruzínska priniesla Simona Slováková. Jej záľubou sú hory a práve do nich sa vybrala aj v tejto krajine. Lenže dostať sa do prírodnej oblasti sa dá len po ceste, ktorá patrí medzi tie najnebezpečnejšie na svete. Viac aj o nej porozprávala Eve Vasilovej.

Gruzínsko - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Má rozlohu takmer 900 kilometrov štvorcových a prakticky celé toto územie je od roku 1980 chránené. Oblasť Tušeti na severovýchode Gruzínska, to je kút sveta, ktorý spoznávame. Dnes je tam už poriadna zima a ako sme počuli, dostali by sme sa tam len vrtuľníkom, lenže aj v lete tam má počasie svoje vrtochy. Zažila ich aj Simona Slováková, ktorú zlákala tamojšia nedotknutá a najmä čistá príroda. Ako sa v nej dá orientovať, aj na to pýtala Eva Vasilová:

Gruzínsko - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Okrem turistiky je záľubou tejto cestovateľky aj fotografovanie, a tak niektoré miesta v Gruzínsku, o ktorých nám Simona Slováková dnes rozprávala, si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Galéria

omalo1.jpg omalo.jpg oblaky.jpg 12.jpg 11.jpg Tušeti (10).jpg Tušeti (11).jpg Tušeti (12).jpg Tušeti (13).jpg Tušeti (14).jpg Tušeti (15).jpg Tušeti (16).jpg Tušeti (17).jpg Tušeti (18).jpg Tušeti (19).jpg Tušeti (20).jpg Tušeti (21).jpg Tušeti (22).jpg Tušeti (23).jpg Tušeti (24).jpg Tušeti (25).jpg Tušeti (26).jpg Tušeti (27).jpg Tušeti.jpg Tušeti3.jpg Tušeti (2).jpg uprav romi & adnan.jpg Tušeti4.jpg uprav simi & adnan.jpg Výhľad z jedálne, Tušeti.jpg Tušeti (3).jpg Tušeti (4).jpg Tušeti (5).jpg Tušeti (7).jpg Tušeti (9).jpg Tušeti (8).jpg
Autorka: Eva Vasilová Foto: Simona Slováková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame