Siberut – tradičný život Mentavajcov

Siberut – tradičný život Mentavajcov

Vidieť tradičný život v odľahlých kútoch našej planéty. Toto vždy lákalo Zuzanu Hermanovú. Keď sa medzi prvými zo Slovenska takmer pred dvadsiatimi rokmi dostala na študijný pobyt do Indonézie, zaujali ju informácie o ostrove Siberut. A keďže jeden z jej spolužiakov pochádzal priamo z tamojšieho etnika Mentavajcov, vybrala sa tam spolu s ním. Od vtedy tam chodieva pravidelne, aj ako turistická sprievodkyňa. Ako povedala Eve Vasilovej, zážitkom ju už samotná plavba na toto miesto:

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O Indonézskom ostrove Siberut nám dnes rozpráva Zuzana Hermanová. Učarovali jej nielen tamojšie biele pláže, ale najmä džungľa uprostred a najmä život ľudí v nej. Ako povedala Eve Vasilovej, domorodí Mentavajci si dodnes zachovávajú niektoré svoje tradičné rituály:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj také sú zážitky a skúsenosti Zuzany Hermanovej z indonézskeho ostrova Siberut. Viac o ňom porozpráva na budúcu sobotu v bratislavskom dome kultúry Ružinov počas festivalu Cestou necestou.

Galéria

Obrázok26.jpg Obrázok30.jpg Obrázok2.jpg Obrázok27.jpg Obrázok1.jpg Obrázok35.jpg Obrázok36.jpg Obrázok37.jpg Obrázok40.jpg Obrázok42.jpg Obrázok38.jpg Obrázok43.jpg Obrázok4.jpg Obrázok44.jpg Obrázok50.jpg Obrázok45.jpg Obrázok49.jpg Obrázok8.jpg Obrázok9.jpg Obrázok12.jpg Obrázok16.jpg Obrázok17.jpg Obrázok22.jpg Obrázok24.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Victory Travel

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame