Irán – atmosféra posvätných miest a tradičnej svadby

Irán – atmosféra posvätných miest a tradičnej svadby

Cestovateľka a blogerka Marta Rajková už precestovala 43 krajín sveta. Jej srdcovkou je však Ázia, preto sa v septembri na tento kontinent vybrala opäť. S partiou kamarátov spoznávali Irán a ako povedala Eve Vasilovej, jedným z najkrajších zážitkov bol Mašad:

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Iránska islamská republika –  túto krajinu v juhovýchodnej Ázii dnes spoznávame s cestovateľkou a blogerkou Martou Rajkovovu. Medzi tamojšie zaujímavosti patria aj stavby neďaleko tamojšieho mesta Yazd, ktoré pripomínajú niekdajšie staré perzské náboženstvo zoroastrizmus. Viac porozprávala opäť Eve Vasilovej:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marta Rajková si z Iránu priniesla oveľa viac unikátnych zážitkov a porozpráva o nich teraz v pondelok 13. októbra v Café Berlinka v rámci festivalu Cestou necestou. Jej fotozábery z tejto krajiny si však môžete pozrieť už teraz v galérii článku.


Galéria

Marta v čádore.jpg Isfahán.jpg Most Chadžu, Isfahán.jpg Jazero Urmia.jpg Klimatizácia, Yazd.jpg Piesočné duny.jpg pri jazere Urmia.jpg Púšť pri západe slnka, Varzaneh.jpg posledný nasasalar.jpg ružová mešita, Shiraz 2.jpg ružová mešita, Shiraz.jpg Svätyňa Imáma Rezu 2.jpg Soľné jazero pri Varzaneh 2.jpg Svätyňa Imáma Rezu.jpg Soľné jazero Urmia.jpg Soľné jazero pri Varzaneh.jpg Yazd 2.jpg Yazd.jpg Zoroastriánska pamiatka.jpg Varzaneh.jpg Varzaneh ženy v bielych čádoroch.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Marta Rajková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame