Chorvátsko – zaujímavosti istrijského vnútrozemia

Chorvátsko – zaujímavosti istrijského vnútrozemia

Chorvátsko je krajina kam počas leta stále smeruje  najviac slovenských dovolenkárov, takže niektoré miesta určite poznáte aj vy. Pravidelne tam chodieva aj cestovateľka Simona Slováková, na rozdiel od väčšiny z nás tam však rada objavuje najmä zaujímavosti vo vnútrozemí. Tento rok sa teda vybrala na istrijský polostrov kam zasahuje aj Slovinsko a Taliansko, a tak sa chorvátskej časti prejavuje aj mix okolitých kultúr. Porozprávala o tom Eve Vasilovej: 

Chorvátsko – zaujímavosti istrijského vnútrozemia I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jeseň to je časť roka typická najmä vinobraniami, nielen u nás, ale určite aj v Chorvátsku. Vinohradníctvo tam má totiž hlboké historické korene a presvedčila sa o tom aj Simona Slováková. Cestovala najmä po vnútrozemí najväčšieho polostrova v Jadranskom mori a o svojich zážitkoch porozprávala Eve Vasilovej:

Chorvátsko – zaujímavosti istrijského vnútrozemia II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako väčšina cestovateľov aj Simona Slováková chodí po svete aj s fotoaparátom, a tak jej zábery z chorvátskej Istrie si môžete pozrieť v galérii.

Galéria

Gastronómia.JPG Grožnjan (2).jpg Brijuni.jpg Grožnjan (3).jpg Ochutnávka olivového oleja Ipša (2).jpg Ochutnávka olivového oleja Ipša.JPG Grožnjan.JPG Ochutnávka vín.jpg Vinice (1).jpg Výhľad z  mestečka Motovun.jpg Vinice (2).jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Simona Slováková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame