Iveta Fides Strenková

Iveta Fides Strenková

Dnešná nedeľa je druhou adventnou nedeľou, na adventnom venci horia už dve sviece. No dnešná nedeľa, je aj biblickou nedeľou. Čo to znamená, aj o tom sa bude dnes ráno rozprávať Štefan Chrappa s rehoľníčkou, biblistkou a riaditeľkou Katolíckeho biblického diela Ivetou Fides Strenkovou.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O biblickej nedeli, ktorú slávia katolíci práve dnes sa s riaditeľkou Katolíckeho biblického diela Ivetou Fides Strenkovou rozpráva Štefan Chrappa. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Biblia inšpiruje veriacich i neveriacich už dlhé stáročia. Nie nadarmo sa jej hovorí Kniha kníh. Je to kniha, ktorú možno vnímať ako umelecké dielo, ako historický prameň, ako beletriu, no kresťania ju vnímajú ako knihu, ktorá je svetlom a ukazuje smer k Bohu.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes je Biblická nedeľa, a aj my svoju pozornosť zameriavame na tento kultúrny a náboženský klenot.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes ráno sme svoju pozornosť venovali knihe kníh – Biblii, pretože práve dnes je biblická nedeľa, no čítanie a poznávanie Biblie by malo každodenným dobrodružstvom každého kresťana, ktorý to so svojou vierou myslí vážne. Dnes ráno bola našou hostkou rehoľníčka a riaditeľka Katolíckeho biblického diela na Slovensku Iveta Fides Strenkova. Rozprával sa s ňou Štefan Chrappa. 

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Štefan Chrappa; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame