Naši a svetoví: Ivana Šmulíková

Naši a svetoví: Ivana Šmulíková

Možno ste už  počuli o Slovenke z Považia, ktorá si podmanila krajinu neobmedzených možností výrobou vianočných medovníkov? Dokonca jeden z najprestížnejších amerických časopisov venoval jej príbehu a fotografiám s dobrotami až štyri strany. Absolventka ekonomickej univerzity, dnes majiteľka vkusnej čajovne v kanadskom Vancouveri Ivana Šmulíková, bola pred časom na Slovensku a o svojej ceste za more aj k pečeniu porozprávala Ľubici Hargašovej.

Naši a svetoví: Ivana Šmulíková - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Ivana Šmulíková, rodáčka z dedinky Brnište v Papradnianskej doline, je mimoriadne akčná žena. Nič pre ňu nie je nemožné, ani mať vlastnú  čajovňu  s anglickým šarmom v kanadskom Vancouveri.

Naši a svetoví: Ivana Šmulíková - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Inžinierka ekonómie Ivana Šmulíková, veľmi rýchlo zistila, že kanadské a americké ženy nepečú sladké dobroty a keď aj, nie sú to také umelecké diela, aké sa jej darí vytvárať pri pečení a zdobení vianočných medovníkov.  Ľubica Hargašová tvrdí, že sú to doslova umelecké skvosty.  

Naši a svetoví: Ivana Šmulíková - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Syn Ivany Šmulíkovej študuje v Kanade, chce byť lesníkom, dcéru prijali na archeológiu na  Karlovu univerzitu v Prahe a lásku má zo Slovenska. Naozaj, ktovie, čo bude ďalej, ale jedno je isté, že aj cez tieto Vianoce budú medovníky Ivany Šmulíkovej vnášať radosť a nehu do mnohých domácností  nielen na americkom kontinente.

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame