Naši a svetoví: Kristína Gaál Drobcová

Naši a svetoví: Kristína Gaál Drobcová

Ešte nemala 25 rokov, keď jej „hľadači mozgov  ponúkli prácu v nadnárodnej americkej spoločnosti Johnson Controls. Začínala v bratislavskej centrále na oddelení záväzkov, tri a pol roka pôsobila v USA ako globálna finančná riaditeľka pre oddelenie nákupu celého koncernu.  A dnes, po 12 rokoch v spoločnosti, je Kristína Gaál Drobcová viceprezidentkou finančných operácií pre oblasť Európy, Stredného východu a Afriky so sídlom v Bratislave. Pod palcom má 1500 zamestnancov. Stretnutie s Ľubicou Hargašovou si dohodli  priamo v jej pracovni, v novej inteligentnej budove na brehu Dunaja.

Naši a svetoví: Kristína Gaál Drobcová I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nebyť priemerný, byť odvážny a riešiť projekty obklopený ľuďmi rôznych národností a veku. Mladí v symbióze so staršími pracovníkmi  dokážu  riešiť úžasné projekty.  Aj na to prišla viceprezidentka nadnárodnej americkej spoločnosti  Kristína Gaál Drobcová  za dvanásť rokov pôsobenia v spoločnosti. Porozprávala o tom Ľubici Hargašovej.

Naši a svetoví: Kristína Gaál Drobcová II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Keď sa povie „viceprezidentka nadnárodnej spoločnosti“ mnohí z nás si predstavia vysokú, štíhlu, dravú manažérku v kostýme, v lodičkách s vysokým podpätkom. Kristína Gaál Drobcová  navrhla Ľubici Hargašovej stretnutie v piatok, vtedy všetci pracovníci spoločnosti, aspoň v Bratislave, chodia do práce v neformálnom oblečení - najčastejšie v džínoch a tričku. Dámy kostým a paní sako vytiahnu opäť v pondelok. Je toto vraj dobrý štart na víkend.  

Naši a svetoví: Kristína Gaál Drobcová III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kristína Gaál Drobcová, viceprezidentka pre finančné operácie pre Európu, Stredný východu a Afriku nadnárodnej spoločnosti Johnson Controls si v živote vybrala tú ťažšiu cestu a oplatilo sa. Je mladá a úspešná. V tomto období ju čakajú náročné materské povinnosti. Spolu s manželom sa tešia na druhé dieťatko. Chvíľku si ho užije a potom opäť  rozdelí svoj čas medzi dve lásky, ktoré sa vzájomne celkom dobre dopĺňajú.

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame