Naši a svetoví: Michal Krištof

Naši a svetoví: Michal Krištof

U susedov v Českej republike o ňom tvrdia, že  medzi architektmi žiari ako kométa. Je mladý, dravý, nápaditý a darí sa mu. Jeho rukopis má napríklad známa pražská štvrť Waltrovka. Jeho ateliér vyhral súťaž na stavbu sídla  Lesov Českej republiky sa 450 miliónov českých korún. A pritom Michal Krištof ešte nemá tridsať a už vedie tri architektonické ateliéry.  Dva u susedov a jeden na Slovensku. Stretla sa s ním Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Michal Krištof - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď architekt Michal Krištof rozpráva o svojich  úspešných i neúspešných projektoch, ktoré vznikajú v ateliéroch vybudovaných  spolu s kamarátom a spolužiakom Ondrejom Chybíkom,  hovorí veľmi rýchlo. Chce povedať všetko a naraz. Ľubica Hargašová  ho pri rozhovore  musela niekedy trochu brzdiť.

Naši a svetoví: Michal Krištof - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Michal Krištof   rodák z Turca, už počas štúdia architektúry v Brne bol výnimočný. Neuspokojil sa len s tým, čo mu ponúkali  učebnice,  stále hľadal nové možnosti.  Inicioval  pre študentov stretnutia  s uznávanými architektmi z okolitých krajín.  Za svoje  aktivity dostal cenu rektora. A dnes má v ateliéroch 50 nápaditých mladých ľudí. Pokračuje Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Michal Krištof - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pre architekta Michala Krištofa a jeho tím určite. Ktovie, čo všetko už bude mať za sebou tak o 20 rokov, možno aj ten mrakodrap v New Yorku,  alebo základňu  na Mesiaci. Nuž, komu sa nelení, tomu sa zelení

 

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: archív MK

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame