Naši a svetoví: Oliver Porges

Naši a svetoví: Oliver Porges

Toto je presne  to obdobie, keď sa úspešní našinci, ktorí sa dokázali svojim umom a šikovnosťou presadiť vo svete, vracajú na niekoľko dní domov. Leto doma si nenechajú ujsť. Patrí medzi nich aj Oliver Porges  špičkový, výskumník v Nemecku. Informácie o ňom by ste márne hľadali na  webových stránkach. A pritom  patrí medzi  najúspešnejších výskumníkov v Ústave robotiky a mechatroniky  v Nemeckom leteckom centre v Mníchove. Prišiel domov, do dedinky neďaleko Bratislavy a stretla sa s ním Ľubica Hargašová. 

Naši a svetoví: Oliver Porges 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Oliver Porges výskumníkovi v Nemeckom leteckom centre v Mníchove je priekopníkom  vo výboji humanoidných robotov, ktoré pripomínajú ľudské telo. To však nie všetko. Viac už Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Oliver Porges 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viete si predstaviť, že by ste si  cez  pauzu v práci zobrali kávu s bagetou a šli relaxovať do špeciálnej, oválnej miestnosti, kde  máte  pulzujúci vesmír rovno nad hlavou?  Práve tam často čerpá inšpiráciu  pre svoje ďalšie aktivity Oliver Porges, výskumník v Nemeckom leteckom centre v Mníchove. Je to jediné miesto takéto miesto pre neho? Pokračuje Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Oliver Porges 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Akokoľvek sa rozhodne Oliver Porges rozhodne, už dnes vo svete robotiky a mechatroniky a vývoji humanoidných robotov má zvučné meno.


Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: rmc.dlr.de

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame