Prírodovedné múzeum v Bratislave

Prírodovedné múzeum v Bratislave

Dnes máme tip pre tých, ktorí v horšom počasí radšej zostávajú doma. Ale povedzme si pravdu, zlé počasie pre turistu neexistuje, ale zle pripravený turista áno. Dnes teda potešíme tých, ktorí si chcú užiť prírodu a pritom sa veľmi nebudú namáhať. Nečakajú nás žiadne namáhavé výstupy, ale môžete sa pri tejto prechádzke veľa dozvedieť. Budeme totižto v Prírodovednom múzeu v Bratislave. Vytvorilo sa postupne z prírodovedného odboru Slovenského vlastivedného múzea, neskôr Slovenského múzea. Od roku 1961, po vzniku Slovenského národného múzea, je jeho súčasťou ako významné prírodovedné pracovisko. Ladislava Eliaša sprevádzal riaditeľ Prírodovedného múzea Ján Kautman.

Prírodovedné múzeum v Bratislave - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dva a pol milióna zbierkových predmetov, áno, až toľkými sa Prírodovedné múzeum v Bratislave zaraďuje medzi významné európske prírodovedné múzeá. Svoje hlavné aktivity zameriava na dokumentáciu živej a neživej prírody. Riaditeľ Prírodovedného múzea Ján Kautman previedol jednotlivými časťami Ladislava Eliaša. Čakali ho hádanky. Skúste aj vy: Viete, ktorému živočíchovi patrí tento hlas?

Prírodovedné múzeum v Bratislave - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tí, ktorí ste ešte v Prírodovednom múzeu v Bratislave neboli, nájdete ho v hlavnej budove Slovenského národného múzea na Vajanského nábreží č. 2.

Galéria

01.jpg 02.jpg
Autor: Ladislav Eliaš Foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame