Rádiovíkend 10. 6. 2017 - pozvánky

Rádiovíkend 10. 6. 2017 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

Rádiovíkend 10. 6. 2017 - pozvánky

10. – 11. 06. 2017
Víkend otvorených parkov a záhrad Budatín
Máme víkend otvorených parkov a záhrad, preto pre vás  otvoria aj také miesta, do ktorých sa bežne nedostanete, navyše budú pripravení aj lektori. Desiatky podujatí a lektorované prehliadky pripravili v Modre, Bratislave, Trnave, Hlohovci, Tomášove, Seredi či Lednických Rovniach. V Budatínskom parku je celý víkend prístupná exteriérová výstava kresieb rastlín a vtákov. Zajtra Vás botanička Květa Kicková prevedie históriou a súčasnosťou parku.
--
11. 06. 2017
34. ročník cezpoľného behu Ondrašovská horička
... sa začína zajtra o 08:40 na futbalovom ihrisku v Liptovskej Ondrašovej. Registrácia na mieste: Futbalový štadión v Liptovskej Ondrašovej minimálne 30 minút pred štartom kategórie. Kategórie: Cezpoľní pretekári od kategórie dorastenci, dorastenky ročníky 2000-2001 a starší. U pretekárov starších ako 15 rokov je podmienkou registrácie občiansky preukaz, u detí preukaz poistenca.
--
Cyklobusy v Žilinskom kraji
Aj toto leto Žilinský samosprávny kraj odštartuje župné cyklobusy. Okrem osvedčených lokalít – Bystrickej a Terchovskej doliny – vyrazí tento rok autobus so špeciálnym cyklovozíkom aj do novej destinácie – na Turiec. Letnú sezónu cyklobusov 2017 otvoria zajtra o 8:30 na autobusovej stanici vo Vrútkach, odkiaľ vyštartuje prvý autobus v smere do Turčianskych Teplíc.
--
Múzeum slovenskej dediny v Martine
Druhá júnová nedeľa tohto roku bude v Slovenskom národnom múzeu v Martine – Múzeu slovenskej dediny patriť prezentácii ľudového umenia na 33. ročníku Turčianskych slávností folklóru.  Pred hlavným programom sú už tradične pripravené aj sprievodné podujatia. Okrem kultúrneho programu sú pripravené aj sprievodné podujatia: jarmok tradičných remesiel, výstava detských výtvarných prác „Turiec maľovaný“, prezentácia tvorby členov Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov, turčianskych rezbárov a sochárov, detské tvorivé dielne, drevený kolotoč, či jazda na koči...
--
Vychylovka – Nová Bystrica
Medzi pravidelné podujatia v Skanzene Vychylovka – Nová Bystrica patrí Kuchyňa starých materí. V domčekoch sa rozkúria staré dobové pece, okolo ktorých sa zvŕtajú šikovné lektorky a pripravujú jedlá priamo na nich. Medzi najobľúbenejšie jedlá patria kapustniaky, ale aj polievky, pečené zemiaky so slaninkou a cibuľkou, halušky a zemiakové placky. To sú jedlá, ktoré sa najviac varievali v domácnostiach na Kysuciach. Avšak, naši starí rodičia nezabúdali ani na dni sviatočné, kedy si pripravovali sladké pochúťky. Počas sviatkov a pri významných rodinných udalostiach  piekli koláče, ktoré si vychutnali v kruhu svojich najbližších. Práve niektoré zo sladkých jedál Vám ponúknu v nedeľu  11. júna 2017, kedy  budete mať možnosť ochutnať sladké dobroty. Nedeľné popoludnie Vám od 13:30 spríjemní ĽH Romana Capeka zo Skalitého.
--
15. 06. 2017
Ekumenická bohoslužba pri príležitosti otvorenia dolín
Vo štvrtok o 15:00 sa otvárajú tatranské doliny, pri tejto príležitosti bude v Starom Smokovci ekumenická bohoslužba za všetky horské povolania.
--
17. 06. 2017
Lenartovský rebriňák 2017
Lenartovský rebriňák má tradične svoju kultúrnu, ale aj turistickú stránku - slovensko-poľský prechod okolo Kráľovej studne. Túra sa začína budúcu sobotu o 8:30 pri miestnom motoreste v Lenartove v bardejovskom okrese. Jej súčasťou budú obhliadky drevených kostolíkov v Leluchowe a Vojkowej. Popoludňajší kultúrny program na Kráľovej studni sa začína o 13:00. 
--
Novodubnický superbiker
... teda cyklistické preteky sa začínajú budúcu sobotu v Novej Dubnici. Štartovné je zadarmo. Registrácia 8:30 – 9:45. Miesto: ZŠ Janka Kráľa v Novej Dubnici.
--
Rudohorská stovka
... teda nonstop horský pochod pre diaľkoplazov z Rožňavy do Košíc.  Dĺžka pešej trasy je 100 kilometrov. Prezentujte sa v  piatok  od 18:00 do 22:00  alebo budúcu  sobotu                               od  03:00 do  05:00 v  telocvični ZŠ  na  ulici  Komenského  v Rožňave. Pripravili pre Vás aj Rudohorskú Pol stovku zo Štósu  do  Košíc a Rudohorskú desinu v okolí Horného Bankova.
--
Výstup na hrad Revište
Budúcu sobotu o 7:00 odchádza autobus zo stanice v Topoľčanoch. Pridajte sa k turistom z KST Žochár, pozrite si hrad Revište, Baňu Starovšechsvätých a múzeum minerálov.
--
Gelnický šľapajcug
Tradičný turistický pochod cez Hnileckú dolinu - Gelnický šľapajcug sa začína o 10:00 v záhrade Centra voľného času. Má 2 trasy:   12 a 7 kilometrovú. Obe vedú cez  Volovské vrchy do cieľa na Turzove. Tam budú od 13:00 pripravené netradičné súťaže. Zároveň bude ocenený najstarší či najmladší účastník Gelnického šľapajcugu.
--
Deň Dunaja
Budúcu sobotu 17. júna sa v areáli Vodnej elektrárne Gabčíkovo koná podujatie Deň Dunaja. Pripravený je bohatý celodenný program - tešiť sa môžete na unikátny otvárací happening „Štyri živly“, predstavenie obľúbenej dvojice Smejko a Tanculienka či tancovanie s Elsou a Olafom. V programe vystúpi aj Tanečné divadlo Ifjú Szivek či hudobná skupina Komajota. Po Dunaji Vás prevezú dve výletné lode, adrenalínový zážitok prinesú plavby na záchranárskych člnoch i  záchranárska akcia. Zážitkom bude jazda na koňoch, lezecká dráha, lukostreľba, penová šou i animačný program. Danube Day na Vodnom diele Gabčíkovo je prvým z troch podujatí, ktoré Vodohospodárska výstavba a Slovenský vodohospodársky podnik organizujú v rámci Medzinárodného dňa Dunaja. 23. júna sú pripravené plavby po Dunaji v Bratislave a 30. júna v Komárne.

Foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame