Kysucké Beskydy, Kysucká vrchovina a lesopark Búroš

Kysucké Beskydy, Kysucká vrchovina a lesopark Búroš

Dnes Vás zoberieme až do dvoch pohorí - na Kysucké Beskydy a Kysuckú vrchovinu. Jedno majú spoločné - náučný chodník Beskydská zelená cesta, ktorý otvorili v roku 2010. Na necelých 33 kilometroch nájdete 30 zastávok a mnoho odpočívadiel, dve z nich sú v Starej Bystrici na trase cyklomagistrály a tri sú na turistickom chodníku na hranici s Poľskom. Ladislav Eliaš a technik na lesnej správe Ján Vojtek začali v osade Slezákovia v obci Stará Bystrica.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V blízkosti náučného chodníka pri príchode do Starej Bystrice od Klubiny cez Bystrickú dolinu, si všimnete aj rozhľadňu. Stojí na vrchu Bobovec v masíve Nocľahy vo výške približne 720 metrov nad morom.

Fotky:

  1. Vodná nádrž v Novej Bystrici
  2. Vychylovské Prahy
  3. - 04. Skanzen vo Vychylovke
  4. Kysucký detský les
  5. Smerom na slovensko -poľskú hranicu do sedla Príslop


Počas dovoleniek mnohí z nás dávajú prednosť nášmu Slovensku pred zahraničím. Navštevujeme rôzne kúpaliská, aquaparky či kúpele. Veľakrát ani nevieme, čo sa v ich blízkosti nachádza a kde sa môžeme poprechádzať. Dnes budeme v Dudinciach, v lesoparku Búroš, ktorý sa nachádza v susedstve kúpeľov. Slúži na oddych a trávenie voľného času obyvateľom mestečka, ale aj turistom. Na ploche približne 5,5 hektára nájdete fitpark, altánok s niekoľkými lavičkami a náučný chodník. Obnovili tiež prístup k travertínovým kopám Očný prameň, Šípová Ruženka a Tatársky prameň. Ladislava Eliaša tam zobral Michal Cmarko z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Dudince.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Fotky:

  1. - 10. Lesopark Búroš

 

Galéria

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg
Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame