Rádiovíkend 23. 6. 2018 - pozvánky

Rádiovíkend 23. 6. 2018 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.   

23. – 24. 06.
Stredoveké dni v Hlohovci

V zámockej záhrade v Hlohovci bude cez víkend piaty ročník festivalu Stredoveké dni. Pripravte sa na riadnu dávku odvahy, šľachetnosti ale i zábavy. Okrem toho sa v rytmoch stredovekej hudby budú predvádzať žongléri, remeselníci a pripravená je aj fakírska ohňová šou. Tradícia Dumasových príbehov ožije v podobe historickej rozprávky, na ktorú sa môžu tešiť ako deti, tak ich rodičia v Chill out zóne so slameným sedením. Výhodou prírodného prostredia je tiež možnosť zajazdiť si na koňoch.
--
23.06.
Svätojánska noc

Podmanivú moc svätojánskej noci môžete dnes od 18:00 zažiť počas podujatia Na svätého Jána v Múzeu slovenskej dediny v Martine. Spoznáte jánske zvyky a zabavíte sa pri hľadaní pokladu alebo pri vatre. Zajtra od 13:00 si zvyky naši predkov môžete pripomenúť aj v Skanzene  vo Vychylovke v Novej Bystrici.
--
Svätojánske ohne
V komunitnej záhrade v Nitre sa o 20:00 začína podujatie Svätojánske ohne.
--
28. 06. – 01. 07.
51. ročník Zrazu vysokohorských turistov Klubu Slovenských turistov

Vysokohorskí turisti Klubu Slovenských turistov sa stretnú aj v roku 2018 vo Vysokých Tatrách, v Tatranskej Lomnici na v poradí už 51. Zraze vysokohorských turistov, na ktorý usporiadatelia srdečne pozývajú všetkých milovníkov vysokých hôr. Stane sa tak v dňoch od štvrtka 28. júna do nedele 1. júla. V programe Zrazu sú výstupy na: Lomnický štít, Prostredný hrot, Končistá či Satan. Pre absolventov Základov VhT platí, že ich musí sprevádzať inštruktor VhT II. stupňa a musia byť tiež patrične vystrojení. Podrobné informácie nájdete na www.kst.sk.
--
30.06.
Výstup na Fabovu hoľu

Výstup na Fabovu hoľu pripravujú turisti zo Šurian na budúcu sobotu.  Začiatok je v sedle Zbojská smerom na Javoriny popri potoku Rohozná.  Fabova hoľa je najvyšší  vrch Veporských vrchov a  zároveň najvyšším vrchom Národného parku Muránska planina. Z vrcholu zostúpite na rázcestie Tri kopce, kde sa napojíte na červeno značenú rudnú magistrálu a cez Bukový diel do odlesneného sedla s horskou samotou Kučelah. Zalesnenou Kučelašskou dolinou sa vrátite do sedla Zbojská. Približný čas túry je 5  hodín. Odchod  je o 6:00 z autobusovej stanice v Šuranoch.
--
30.06. -  01.07.
Zelená modrá

Jaskyniari z Považia pripravili na budúci víkend v Čelkovej Lehote podujatie Zelená-modrá. Môžete si vyskúšať speleoturistiku alebo baraninu na mongolský spôsob, posedieť si s kamarátmi, zabaviť sa pri country hudbe, vypočuť si jaskynný koncert -  v nedeľu o 14:00 vystúpi komorná zložka speváckeho zboru Technik STU z Bratislavy.
--
Vihorlatské múzeum
Vihorlatské múzeum v Humennom v rámci podpory vzdelávania školskej mládeže a celoročnej spolupráce so školami opäť otvára svoje expozície a výstavné priestory počas prvého prázdninového víkendu pre  najúspešnejších žiakov a študentov. Ako odmenu za úsilie vzdelávať sa  umožňuje  Vihorlatské múzeum v Humennom voľný vstup do múzea všetkým žiakom a študentom, ktorí sa pri vstupe do múzea v dňoch 29. a 30. júna 2018 a 1. júla 2018 preukážu vysvedčením s jednotkami. Voľný vstup  do expozícií a na výstavy získava s jednotkárom aj jedna osoba zo sprievodu.
--
Hviezdicový výstup na Kľak vo Veľkej Fatre
... sa začína budúcu sobotu z obcí: Krpeľany, Nolčovo, Podhradie, Turčianska Štiavnička, Sklabinský Podzámok a Sklabiňa. Zraz na Kľaku je o 11:00. Spoločný zostup bude do Nolčovskej doliny. Po obhliadke doliny organizátori zabezpečia dopravu mimoriadnym autobusom do obce Krpeľany.
--
01.07.
Žaškovský minimaratón a deň obce Žaškov

Dolnooravská obec Žaškov usporiada v nedeľu 47. ročník bežeckého podujatia „Žaškovský minimaratón“. Prezentácia účastníkov vrátane detských kategórií je od 09:30 do 12:40 v Žaškove pri rieke Orava.
  

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame