Rádiovíkend 22. 9. 2018 - pozvánky

Rádiovíkend 22. 9. 2018 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.      

22. 09.
Turistický orientačný beh v Oščadnici

Dnes sa v obci Oščadnica konajú medzinárodné majstrovstvá v turistickom orientačnom behu. Uvidíte skoro 200 pretekárov.
--
23. 09.
Autobusový zájazd z Varína na Oravské Beskydy – Pilsko

... sa začína zajtra o 05:30 odchodom autobusu z Varína a o 05:45 zo Žiliny.
Trasa túry: Mutňanská Píla - Mutňanské sedlo - Trzy Kopce - Pilsko - Oravské Veselé
--
Výstava v skanzene Vychylovka
Plody tohtoročnej úrody z Bystrickej doliny si môžete pozrieť v Skanzene Vychylovka – Nová Bystrica zajtra na výstave ovocia a zeleniny od 9.00 do 18.00.
--
Potulky mestom Banská Bystrica
Zajtra o 14.00 si môžete pripomenúť Deň obetí holokaustu a rasového násilia a Potulkách mestom Banská Bystrica. Septembrové majú  podtitul Kamene zmiznutých. Tradičné podujatie začína pri Mariánskom stĺpe na Námestí SNP. Sprievodcom bude  Jozef Ďuriančík. Spolu s ním budete v historickom jadre Banskej Bystrice hľadať kamene zmiznutých – Stolpersteine.
--
29. 09.
Stretnutia rodákov a turistov na hore Dúžnik

... sa začína v sobotu o týždeň o 10.00 na Zabudišovej časť Barina. Alebo individuálne z iných miest. Na Dúžniku sa stretnete o 12:00 kde navštívite zaniknuté osady Dúžniky a Barošovú. Po prehliadke bude nasledovať spoločné posedenie a občerstvenie pri jedinom zachovalom dome v týchto osadách.
--
Beh na Butkov

Po druhýkrát sa v sobotu o týždeň stretnú v Ladcoch priaznivci horských behov, aby zdolali trať dlhú približne 6 km s prevýšením 347 m s cieľom v priestore Skalného sanktuária na hore Butkov. Štart pretekov bude pred Obecným úradom v Ladcoch o 10.00.

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame