Vrchárska koruna liptovská – Veľký Hukov

Vrchárska koruna liptovská – Veľký Hukov

V Rádiovíkende nás čaká cyklovýlet – i keď to nebude len pohodička. V rámci predstavovania vrchárskych korún sa ocitneme na Liptove, kde Vrchársku korunu liptovskú, v skratke VKL, organizujú manželia Lenka a Martin Smidovci z Liptovského Mikuláša. Pri výjazde na Veľký Hukov nad obcou Bešeňová sa k nim pridala Sylvia Hoffmannová a ďalší cyklista – Marcel Korčuška. Ten už vie, čo to je – jazdiť VKL: 

Vrchárska koruna liptovská – Veľký Hukov 1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veľký Hukov – hojdačka“ - tak sa volá jeden z vrcholov, respektíve cieľov cyklistickej Vrchárskej koruny liptovskej. Hojdačku nemôžete prehliadnuť – je zavesená na osamelej statnej borovici na lúke pod vrcholom Veľkého Hukova s výhľadom na Bešeňovskú vodnú nádrž. Sylvia Hoffmannová sa pridala na cvyklovýjazd k Marcelovi Korčuškovi a organizátorom Vrchárskej koruny liptovskej Lenke a Martinovi Smidovcom. Neskončili však pri hojdačke, smerovali ďalej hore a potom viac-menej po rovinke, po vyjazdenej ceste v tráve. Zdanlivo jednoduchý terén, no na jazdu sa treba sústrediť vždy – pripomína Lenka Smidová:

Vrchárska koruna liptovská – Veľký Hukov 2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Texty k foto (Autor: Martin Smida)
Snímka 1 – Hneď nad Bešeňovou robíme prvú nahrávku, odpovedá Marcel Korčuška, prizerá sa Lenka Smidová.

Snímka 2 – Lenka mala v deň nahrávky narodeniny.

Snímka 3 – Jeden z vrcholov Vrchárskej koruny liptovskej: Veľký Hukov nad obcou Bešeňová. Na mieste, kde sa treba dostať, stojí stará borovica  a je odtiaľ výhľad na Bešeňovskú vodnú nádrž, v pozadí Nízke Tatry.

Snímka 4 – Takto má vyzerať vrcholová fotografia: musí tam byť určený vrchol, musíte tam byť vy a musí tam byť bicykel. V žltých tričkách manželia Lenka a Martin Smidovci, v bielom Marcel Korčuška.

Snímka 5 – Takýto povrch čaká na cyklistov pri miernom zjazde k odbočke na hrad Liptov.

Snímka 6 – Z trasy je pekný výhľad na okolie. Pózujeme pre snímku, ale v skutočnosti smerujeme  cez lúku pod kopec hneď za našimi chrbtami.

Snímka 7 – Kým zídeme do Kalamien, natrafíme na náučný chodník z obce na hrad Liptov. Z informačných tabúľ sa dozvieme veľa.

Snímka 8 – Nahrávame pri termálnom jazierku nad Kalamenmi.

Snímka 9 – Zastávka na občerstvenie v obci Lúčky.


Galéria

Snímka 1.jpg Snímka 2.jpg Snímka 3.jpg Snímka 4.jpg Snímka 5.jpg Snímka 6.jpg Snímka 7.jpg Snímka 8.jpg Snímka 9.jpg
Autorka: Sylvia Hoffmannová; Ilustr. foto: autorka

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame