Rádiovíkend 27. 7. 2019 - pozvánky

Rádiovíkend 27. 7. 2019 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.  

28.07.
Časovka Ivana Červenku na Zošku až ku hviezdam

.... sa začína zajtra o 09:30. Čaká na Vás trasa: Modra – Harmónia, Zochova chata, hvezdáreň.

Krížom-Krasom Mystickou Silickou

... je turisticko-vzdelávacia exkurzia, ktorú pre vás pripravili zajtra so začiatkom v Silici na prvej ulici vpravo o deviatej. Nedozierna, malebná, vábivá i mámivá – taká je najväčšia planina v Slovenskom krase – Silická planina. Labyrint krasových jám, ale aj dnes už neexistujúce stredoveké osady, tajomné kultové obrady, hľadači pokladov i štvorkilový zub mamuta.

Z bačovej kuchyne

... je názov ďalšej ovčiarskej nedele, ktorú pre vás zajtra pripraví v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka Kysucké múzeum v Čadci. Od 12.00 do 16.00 v objekte Do Potoka budete môcť ochutnávať syrové výrobky spojené s ukážkou výroby syrových korbáčikov. Pri objekte U Rybov sa zoznámite so spracovaním ovčej vlny s ukážkami čechrania a kramplovania vlny, kde je pre deti pripravené malé tvorivé prekvapenie. Čaro letnej prírody si môžete vychutnať aj jazdou po Historickej lesnej úvraťovej železnici vo vláčiku alebo drezine

03. 08.
Národné stretnutie plešatých a bradatých turistov na Drienku

... bude budúcu sobotu a ide o turisticko-spoločensko-recesistické podujatie, jediné svojho druhu na Slovensku. Organizátori pripravili 26 kilometrovú trasu: Diviaky – Rakša – Drienok a späť. Na vrchole Drienka sa stretnete od 11:00 do 11:30. Spoločenská časť programu, vyhodnotenie súťaží, tombola, diplomy bude o 14:00 v Rakši. Najpočetnejšia skupina – plešatci alebo bradáči – získa mimoriadnu odmenu.
Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame