Nomádi radia ako cestovať

Nomádi radia ako cestovať

Skúšate radi svoje šoférske zručnosti pri jazde v teréne? Možno práve preto plánujete stráviť letnú dovolenku v aute a navštíviť miesta kde nie je obvyklá premávka... takúto jazdu obľubujú takzvaní autonomádi, ktorí na 4-och kolesách cestujú nielen po Európe, ale aj po iných kontinentoch. Ako teda jazdiť v neprístupnom teréne? Povie Martin Kalužák.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Radi fičíte vysokou rýchlosťou po diaľniciach? Klasický autonomád z vás potom zrejme nebude. Cestovatelia, ktorí dovolenky trávia za volantom obľubujú pokojnejšiu jazdu pri ktorej môžu niečo zaujímavé vidieť. Prečo sa neponáhľať - povie Martin Kalužák.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jazda cez horské priechody? Pre niekoho strašiak, pre iného lahôdka... v každom prípade ale platí, že takáto jazda má svoje pravidlá. Ak sa letnú dovolenku chystáte stráviť cestovaním autom, možno sa budú hodiť aj vám.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Cestujete do ďalekých krajín autom a to sa vám uprostred jazdy pokazí? Pokaziť to môže aj celú dovolenku. Na čo sa teda pri údržbe vozidla pred cestou pripraviť a aké autá sú vhodné pre vzdialenosti nad 1000 kilometrov? Povie Martin Kalužák.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Krik, plač, nervozita...  zažívate niečo podobné pri cestách autom s deťmi? Naše ratolesti znášajú dlhú jazdu s omnoho menšou trpezlivosťou ako dospelí. Ako ich zabaviť a ako prežiť dovolenku na štyroch kolesách s deťmi?

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri téme deti zostaneme aj na budúci týždeň. Možno s nimi nechcete cestovať na kraj sveta, ale radšej by ste spolu trávili voľné chvíle na letných festivaloch. Práve o tom bude reč už od pondelka.


Autor: Martin Kalužák; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame