Neplytvajte potravinami

Neplytvajte potravinami

Jogurt po záruke, príliš mäkké paradajky, alebo tvrdé pečivo - vyhodili ste aj vy práve teraz niečo z toho do koša? Tento týždeň s Lenkou Dzobovou budeme hovoriť o tom, čo môžeme doma urobiť preto, aby jedlo nekončilo v odpade: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme o tom, ako doma neplytvať potravinami. Niekedy postačí aj to, keď sa budete držať nákupného zoznamu a nedáte sa zlákať tovarom v akcii. Viac povie Lenka Dzobová:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme o tom, ako doma neplytvať potravinami. Užitočné je plánovanie. Čo budeme variť a čo budeme nakupovať. No dôležité je aj to, ako doma potraviny skladujeme. Dnes bude reč o chlade:

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vyhodili ste včera zvyšky obeda alebo pečivo, čo zostarlo a stvrdlo? Keby to videli naši starí rodičia, asi by boli nešťastní, pretože si pamätajú na hlad a nedostatok potravín. Preto dnes s Lenkou Dzobovou bude reč o tom, ako zužitkovať aj posledné zvyšky jedla.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň radíme, ako doma čo najviac obmedziť plytvanie jedlom a potravinami. Dnes sa Lenka Dzobová zameria na kompostovanie - tam patria skutočné zvyšky nášho jedálnička a šetríme ním aj životné prostredie: Petra Ježeková z ekoporadne Živica začína potravinami, ktoré sa pomerne rýchlo kazia:

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Urobili sme si poriadok s potravinovými zásobami a budúci týždeň si už môžeme dopriať niečo dobré, chutné, voňavé a vianočné. Reč bude o punčoch. Už od pondelka.


Autorka: Lenka Dzobová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame