Letné nápoje

Letné nápoje

Opäť nás čaká teplé počasie, my však budeme celý tento týždeň osviežujúci. Hovoriť budeme o obľúbených nápojoch, ktoré nesmú chýbať na letných terasách, na festivaloch, či výletoch. V horúčavách máločo poteší tak ako pohár plný dobrej limonády a ľadu. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme sa pustili do limonád, dnes budeme vo výrobe osviežujúcich letných nápojov pokračovať. Ovocie a bylinky neodkladajte a priberieme si aj zeleninu. Inšpiráciu na prípravu smoothie [smú tííí] ponúka Dáša Omastová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci nám v horúčavách najlepšie poslúži čistá voda, často neodoláme a siahame aj po iných nápojoch. Síce nás neosviežia tak efektívne, no niekedy aspoň pre chuť. Typickým príkladom je pohár oroseného piva - v posledných rokoch má ale veľkú konkurenciu. Viac o radleroch vie Dáša Omastová.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas horúcich letných mesiacov sa osviežujeme letnými nápojmi - prebrali sme už limonády, smoothie, radlery - dnes siahneme po cideri. Aj keď ho mnohí porovnávajú s radlerom, je to skôr víno. Jeho domovom je preto Francúzsko a aj Anglicko. O perlivom potešení vie viac Dáša Omastová.

Letné nápoje Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň hovoríme o letných osviežujúcich nápojoch a na záver sme si nechali ich absolútnu kráľovnú - obyčajnú, čistú vodu. Prečo sa oplatí siahnuť najmä po nej, povie Dáša Omastová.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.






Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame