Nie je káva ako káva

Nie je káva ako káva

Viacerí si bez nej ráno nedokážeme predstaviť. Ak si práve vychutnávate svoju šálku kávy, v nasledujúcich minútach vám povieme, ako sa dostala z plantáží až k vám. Slovo má Dáša Omastová. 

Nie je káva ako káva - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V kaviarni je to niekedy hotová veda... Prosíte si 100% arabiku z Etiópie, alebo si dáte robustu? Že nemáte ani tušenie, čo vám ponúkajú? Pomocnú ruku podá Dáša Omastová.

Nie je káva ako káva - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Objednať si kávu, to nie je len tak. Viete, že chcete presso. Ale aké? Ristretto? Lungo? Doppio? Ak chcete nabudúce pri pulte zažiariť, počúvajte Dášu Omastovú.

Nie je káva ako káva - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rómeo a Júlia, vankúš a perina, Bratislava a zápchy... K nerozlučným dvojiciam by sme mohli priradiť ešte jednu - káva a mlieko. Výborne sa dopĺňajú a ich spojenie dokáže vyčarovať obľúbený nápoj. Z tých známejších si odpila Dáša Omastová.

Nie je káva ako káva - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Svoju rannú kávičku, nech si namieša každý podľa chuti - iste. Ak ale máte pocit, že v kaviarni na vás obsluha zazerá, možno ste sa dopustili veľkého kávového prehrešku. Čomu sa vyhnúť, aby sme si tento nápoj zbytočne nepokazili, povie Dáša Omastová.

Nie je káva ako káva - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame