Top legislatívne zmeny

Top legislatívne zmeny

Aj tento rok nás čakajú v mnohých rezortoch výrazné zmeny. Budeme o nich hovoriť celý týždeň a dnes začneme zdravotníctvom. Kým minulý rok bol označovaný ako rok e-zdravia, tento rok nazvalo ministerstvo zdravotníctva rokom prevencie. Podrobnosti má Ľubomíra Goljerová. 

Top legislatívne zmeny - zdravotníctvo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Začiatok roka je ideálny čas na zmenu. To si možno povedali aj naši zákonodarcovia a pripravili viaceré legislatívne novinky. Prehľad niektorých z oblasti práce a aj rodiny predstaví Dáša Omastová:

Top legislatívne zmeny - práca Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dostať sa k vlastnému bývaniu je čoraz ťažšie. Ceny bytov sú na maxime, 100% hypotéky na nule a aj daňový bonus pre mladých klesol. Ak si chcete kúpiť byt či dom v tomto roku, pripravte sa na niekoľko zmien. Ich stručný prehľad ponúka Tomáš Gerši.

Top legislatívne zmeny - hypotéky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Protiskládkový balíček, nový zákon o rybárstve, ochrana zásob pitnej vody, ale aj voľne žijúcich živočíchov a rastlín. To sú najvýznamnejšie novinky v envirolegislatíve platné od Nového roka. Podrobnosti zisťovala Blažena Bóoczová.

Top legislatívne zmeny - enviro Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň hovoríme o novinkách a zmenách v zákonoch. Už tradične s nimi musia počítať aj podnikatelia. Čo ich v tomto roku čaká a neminie, povie Dáša Omastová.

Top legislatívne zmeny - podnikatelia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame