Príbeh na týždeň: Špeciál 2023

Príbeh na týždeň: Špeciál 2023

Odohráva sa na východnom Slovensku v okrese Vranov nad Topľou. Petra Strižková sa vybrala do obce, kde je harmonické rómsko-nerómske súžitie - a to už desaťročia. Na počiatku úspešného príbehu integrácie v obci Bystré bolo zbúranie rómskej osady pred 50-imi rokmi. Na život v nej spomína Marián  Mitráš.

Žijeme vedľa seba Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tematický príbeh si môžete vypočuť TU.

V našom príbehu Petra Strižková pôjde tentoraz hlboko do duše  – hlboko do intimity... Narodí sa vám dieťa, milujete ho, vychovávate, dúfate, že jeho život bude ako z rozprávky, a zrazu sa niečo zvrtne... Hlavnými hrdinami nášho príbehu sú rodičia LGBTI+ detí:

Homofóbia v nás Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Príbeh na týždeň s názvom Homofóbia v nás si môžete vypočuť na našom webe.

Americký národný úrad pre letectvo a vesmír, ktorý pozná celý svet pod skratkou NASA, si nedávno pripomenul 65. výročie svojho vzniku. Ide o jednu z prvých organizácií, ktorá sa začala venovať výskumu kozmu na profesionálnej úrovni. Ako sa to celé začalo, povie Lukáš Mano.

65. výročie NASA - A Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vedeli ste, že označenie big bang alebo veľký výbuch vzniklo vlastne ako urážka? Vedci z jedného tábora sa smiali tým druhým, ktorí podporovali teóriu o počiatku kozmu a jeho neustálej premene. Lukáš Mano:

65. výročie NASA - B Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: redakcia Rádia Slovensko, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame