Knižnice pre všetkých

Knižnice pre všetkých

Prvé staroveké knižnice boli archívy dokumentov a vzácnych rukopisov určené učencom - dnes je všetko inak. V našom príbehu si ukážeme, že knižnice sú pre všetkých. Dnes sa spolu s Blaženou Bóoczovou pozrieme do Miestnej knižnice v bratislavskej Petržalke, ktorá sa premenila na výstavnú sieň pripomína 100 rokov rozhlasového vysielania. Stredoškolákov privítala riaditeľka Libuša Jaďuďová.

Knižnice pre všetkých - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Venujeme ho prichádzajúcemu Týždňu knižníc, ktoré predstavujeme ako miesto stretávania, zábavy, vedomostí... Pred vstupom do budovy Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave Blažena Bóoczová oslovila pani, ktorá vyberala desiatky kníh zo svojej igelitky a vkladala ich do biblioboxu.

Knižnice pre všetkých - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Knižnice pre všetkých je názov nášho príbehu a tiež hlavná téma tohtoročného Týždňa slovenských knižníc, ktorý štartuje od pondelka 4. marca. Ak pre všetkých, tak pre všetkých  – povedali si v Oravskej knižnici Antona Habovštiaka a otvorili okná aj dvere dokorán. V dnešnej časti príbehu s Blaženou Bóoczovou pozor na mierny prievan a padanie predsudkov.

Knižnice pre všetkých - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dnešnej časti sa pozrieme do sveta vysokoškolákov, ktorí sa nezaobídu bez akademických knižníc. Odborná literatúra, skriptá, vedecké časopisy... V Ústrednej knižnici Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave však Blažena Bóoczová našla toho oveľa viac.

Knižnice pre všetkých - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj v záverečnej časti príbehu vás pozývame do slovenských knižníc, ktoré od pondelka 4. marca ponúkajú bohatý program pre všetkých v rámci podujatia Týždeň slovenských knižníc. Organizujú ho Asociácia slovenských knižníc a Slovenská národná knižnica – a práve do jedného z jej fondov sa pôjdeme teraz pozrieť. Blažena Bóoczová sa pridala k návštevníkom Aponiovskej knižnice v Oponiciach v okrese Topoľčany.

Knižnice pre všetkých - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Blažena Bóoczová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame