Bola raz jedna povesť – 415. časť (Tatranské štíty)

Bola raz jedna povesť – 415. časť (Tatranské štíty)

 Koľko vrcholov majú Tatry? A čo s tým majú ozruty?

V 415. časti programu "Bola raz jedna povesť" najskôr navštívime hrad, ktorý zaujal aj slávneho poľského autora fantasy literatúry – Andrzeja Sapkowskeho. Táto pevnosť sa objavila v jeho husitskej trilógii...

Bola raz jedna povest 415 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zapamätali ste si číslo, ktoré povedala ozruta? Ak áno, potom poznáte rok prvej písomnej zmienky o Tatrách a určite vypátrate aj to, ako sa v tom dokumente Tatry nazývali. Píšte nám do štvrtka 25. januára na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk a zaradíme vás do žrebovania o knihu.

Pred týždňom sme sa pýtali na hrad Trosky v Libereckom kraji. Správnu odpoveď nám poslal aj Miroslav Korduliak zo Strekova, ktorému blahoželáme k výhre.

415. časť programu "Bola raz jedna povesť" pripravili: autorka Zuzana Jurigová-Kapráliková, režisér Laco Kerata, redaktorka Rozália Vlasková a zvukoví majstri Peter Hájek, Peter Pištek a Michal Džadoň. Účinkovali: Martin Kaprálik, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Laco Kerata, Alfréd Swan, kastelánka hradu Trosky Pavlína Suchomelová a Rozália Vlasková.

Pre RTVS vyrobil Slovenský rozhlas v roku 2024.


Fotografia: Karol Divald – Slavkovský štít z Veľkej Studenej doliny, 19. storočie, 2. polovica, 1887, Slovenská národná galéria, SNG, https://www.webumenia.sk/dielo/SVK:SNG.UP-DK_2612

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame