Bola raz jedna povesť – 417. časť (Tekov – Čarodejník a jeho hady)

Bola raz jedna povesť – 417. časť (Tekov – Čarodejník a jeho hady)

 O tekovských čaroch v tajomnej priepasti

Vitajte pri počúvaní programu "Bola raz jedna povesť". Dnes sa vyberieme po stopách praotca Čecha, ale navštívime aj veľmi tajomné miesto v jednej tekovskej doline.

Bola raz jedna povest 417 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak poznáte tri tekovské obce alebo tri tekovské zaujímavosti, napíšte nám na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk. Na vaše odpovede budeme čakať do švrtka 8. februára.
Pred týždňom ste mali zistiť, ako sa volá najväčšie mesto v Poľsku, ktorým preteká rieka Visla. Že je to Varšava, nám napísala aj Nelka Chudíková z Popradu, ktorej blahoželáme k výhre.

417. časť programu "Bola raz jedna povesť" pripravili: autorka Zuzana Jurigová-Kapráliková, režisér Laco Kerata, redaktorka Rozália Vlasková a zvukový majster Rudolf Fritzman. Účinkovali: Alfréd Swan, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Martin Kaprálik, Laco Kerata, historik David Kalhous a Rozália Vlasková.
Pre RTVS vyrobil Slovenský rozhlas v roku 2024.

A tu je celý rozhovor s docentom Davidom Kalhousom z Ústavu pomocných věd historických a archivnictví Filozofickej fakulty Masarykovej univerzity v Brne:

David Kalhous - Praotec Cech - cely rozhovor - Bola raz jedna povest Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ilustrácia: neznámy autor, webumenia.sk, Oravská galéria


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame