103 ročná šoférka za jednu noc spáchala množstvo dopravných priestupkov

103 ročná šoférka za jednu noc spáchala množstvo dopravných priestupkov

Vznikol dokument o bývalom československom prezidentovi Václavovi Havlovi. V čom je výnimočný, povie Rado Tomeš: 

EUROSKOP Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dokumentárny film "Tady Havel, slyšíte mě?"  zostavili z autentických záberov zo života Václava Havla. Režisér Petr Jančárek v ňom nahliadol do súkromia bývalého prezidenta - zobrazuje ho ako umelca, režiséra a plachého človeka. V dokumente uvidíme poslednú etapu Havlovho života, ktorú podľa režiséra český prezident zvládol dôstojne. Zároveň ocenil, že Václav Havel sa pred kamerou nekontroloval, aby nepovedal niečo, čo by mu v budúcnosti mohlo nejakým spôsobom uškodiť. Za dôležitým motívom filmu je humor a sebairónia. Slávnostná premiéra filmu "Tady Havel, slyšíte mě?"  bude v pondelok v Jazdiarni Pražského hradu a pozvaná je aj  prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Do našich kín príde dokument začiatkom apríla.

V Taliansku zadržala polícia pravdepodobne najstaršiu páchateľku dopravných priestupkov všetkých čias. V severotalianskom meste Bondeno zastavili v centre mesta policajti pani, ktorá niekoľkokrát porušila predpísanú rýchlosť. Pri kontrole dokladov zistili, že sa narodila v roku 1920, má dva roky neplatný vodičský preukaz a nemá ani poistené auto. Uprostred noci brázdila ulice mesta a všimli si ju nie len pre vysokú rýchlosť. Stále totiž jazdila opakovane tými istými uličkami. 103 ročná pani sa kontrole nebránila a trpezlivo vysvetľovala mužom zákona, že má v pláne navštíviť svojich známych a nevie nájsť výpadovku z mesta.

Na cyklistických pretekoch amatérov Interclub Vinalopá v Španielsku došlo k absurdnej situácii. Z pôvodného počtu 182 účastníkov až 130 nedošlo do cieľa, lebo počas pretekov dostali informáciu o náhodných antidopingových kontrolách.  Radšej ako dôjsť do cieľa si zvolili odstúpenie z pretekov zo zdravotných alebo technických problémov. Podujatie Interclub Vinalopá je otvorené pre všetky kategórie amatérskych cyklistov od juniorov až po seniorov. Kedysi sa na doping netestovalo ale organizátori amatérskej súťaže zverejnili vyhlásenie, že im ide o čistotu cyklistiky v súlade s medzinárodnými predpismi.

Autorka: Barbara Štubňová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame