Rádiovíkend 06.04.2024 - pozvánky

Rádiovíkend 06.04.2024 - pozvánky

  6. – 7. 4.

Potulky mestom Košice

... pokračujú po mesiaci s ďalšou témou. Viac povie sprievodca Milan Kolcun.

Potulky mestom Košice Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Od apríla

Čiernohronská železnica

... začala svoju ďalšiu turistickú sezónu s trasami na Dobroč a Šánske. Denne bude na tejto trati premávať vláčik až do konca júna, kedy sa začne hlavná letná turistická sezóna. Vtedy vlak ku lesníckemu skanzenu jazdiť bude, ale nebude sa dať vystupovať. Vlak sa tam bude otáčať. Od začiatku júla až do polovice septembra bude premávať aj parná lokomotíva. Viac povie riaditeľ Čiernohronskej železnice Aleš Bílek.

Čiernohronská železnica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

9. 4.

Jedlé divorastúce bylinky

Považské múzeum pripravuje v utorok o 17:00 prednášku s názvom Jedlé divorastúce bylinky, ktorá je vhodná pre širokú verejnosť. Botanička Květa Kicková Vám predstaví viaceré známe i neznáme a chuťovo príjemné jedlé druhy rastlín.

--

IMG_20210430_134132.jpg

10., 17., 24. 4.

Potulky jarnou prírodou v okolí Piešťan

Každú aprílovú stredu majú pre vás v Piešťanoch trojhodinovú komentovanú prechádzku do jarnej prírody. Stretnete sa o 15:00 pri soche barlolámača. Viac povie Tatiana Nevolná z OOCR Rezort Piešťany.

Potulky jarnou prírodou v okolí Piešťan Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

11. 4.

Čo robia huby v apríli?

Dozviete sa na podujatí v Múzeu Tatranskej kinematografie a fotografie v Starom Smokovci, vo štvrtok o 17:00. Porozprávate sa s odborníkom Marošom Peigerom, mykológom a výskumným pracovníkom TANAP-u.

--

13. 4.

Otvorenie jarnej turistickej sezóny na Lietavskom hrade

... sa koná v sobotu o týždeň. Prvá jarná vychádzka do prírody, teda tradičné otvorenie 100 jarných kilometrov sa začína o 11.30 -  200 m od Lietavského hradu pri smerovníku.

--

36.ročník Onkokardioturistiky

... sa koná v nedeľu o týždeň. Súčasťou akcie je aj  jarné stretnutie turistov a 67. otvorenie 100 jarných kilometrov. Stretnete sa v Čermeli o deviatej, kde bude prezentácia, občerstvenie a testovanie výkonnosti.  Cieľ bude pri penzión pod Hrešnou, kde skontrolujú tlak a pulz, cholesterol a iné parametre všetkým odvážnym turistom, ktorí nezablúdia a prekonajú jarnú únavu.  Organizátori pozývajú všetkých turistov, obyvateľov Košíc, ktorí prekonali  srdcovo-cievne ochorenie, alebo ktorí sa chcú vyhnúť civilizačným chorobám  aktívnym pohybom.  

 

Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame