Pieseň List do vetra v podaní Milana Lasicu

Pieseň List do vetra v podaní Milana Lasicu

V stredu 1. novembra o 9.00 sa Rádio Slovensko spolu s ďalšími slovenskými rádiami zapojí do spoločného projektu a odvysielajú pieseň List do vetra, ktorú naspieval Milan Lasica.

Pieseň je súčasťou projektu Básnenie, ktorého autorom je Marek Kučera: „Na projekte sme pracovali tri roky a až doteraz sme ho na žiadosť Milana Lasicu držali v maximálnom utajení. Dokonca aj Lasicova rodina sa o ňom dozvedela až po jeho smrti. S Lasicom sme totiž mali gentlemanskú dohodu – kým projekt nedokončíme, nikomu o ňom nepovieme.“ Album Básnenie obsahuje 11 piesní, ktoré naspieval Milan Lasica.

Skladba List do vetra, ktorá v sebe nesie odkaz pre blízkych, priateľov a všetkých, ktorí mali tohto slovenského humoristu, dramatika, herca a speváka radi, je zhudobnením básne Miroslava Válka. Úvodné slová tohto diela znejú: „Píšem Vám tento list do jesenného temna, aby ste neplakali do tichej noci pre mňa.“ Skladba je tak nielen holdom pánovi Milanovi Lasicovi, ale aj poctou všetkým, ktorí nás opustili.

Milan Lasica-Basnenie (foto by Martina Mlčúchová)-2.jpg

Galéria

Milan Lasica-Basnenie (foto by Martina Mlčúchová)-2.jpg Milan Lasica-Basnenie (foto by Martina Mlčúchová)-8.jpg Milan Lasica-Basnenie (foto by Martina Mlčúchová)-7.jpg Milan Lasica-Basnenie (foto by Martina Mlčúchová)-9.jpg
FOTO: Martina Mlčúchová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame