Stanislav Štepka: Madona s dieťaťom

Stanislav Štepka: Madona s dieťaťom

Stanislav Štepka: Madona s dieťaťom

Rádio Slovensko tradične, tak ako aj po minulé roky, pripravilo na Veľkonočný pondelok hru Stanislava Štepku v podaní jeho Radošinského naivného divadla. Tentokrát to bude zostrih verejnej nahrávky trpkej komédie s názvom Madona s dieťaťom.

Vysiela sa v pondelok 1.4.2024 o 12.14 hod. v Rádiu Slovensko

Stanislav Štepka v hrej rozmýšľa o tom, čo je v živote dôležité a čo nie. Hra je o Madone s dieťaťom, ktorej hodnota sa nedá vyčísliť peniazmi, a práve preto má obrovskú cenu ako- povedané slovami postavy z hry – „farebná správa o láske“. Jedinečné Štepkove postavy vytvárajú priestor na zasmiatie sa i zamyslenie nad sebou samými, nad dobou, v ktorej žijeme.

Diváci verejnej nahrávky odmenili jedinečné Radošinské divadlo úprimnými salvami smiechu a tvorcovia rozhlasovej podoby hry veria, že sa im podarilo dobrú atmosféru z nahrávky preniesť i do jej zostrihu.

My vám ponúkame dve krátke ukážky zo skúšky.

V prvej sa René Štúr, v úlohe župného právnika snaží porozprávať s hluchým pánom v podaní Stanislava Štepku o jeho kedysi vyvlastnenom pozemku:
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V druhej ukážke si postava deda (rovnako v podaní Stanislava Štepku) spomína na kuriózny zážitok s ukradnutým bicyklom:
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor hudby Juraj Haško, texty piesní Stanislav Štepka.
Účinkujú: Stanislav Štepka, Mojmír Caban, Maruška Nedomová, Martina Slobodová, Anna Dysko, René Štúr, Peter Ondrejička, Ladislav Hubáček a Vladimír Svítek.

Rozhlasová realizácia : zvukový majster Peter Daniška, dramaturgia a réžia Viera Benediková

... a ešte niekoľko fotografií z verejnej nahrávky:

Galéria

RND_Madona_s_dietatom_01.jpg RND_Madona_s_dietatom_02.jpg RND_Madona_s_dietatom_03.jpg RND_Madona_s_dietatom_04.png RND_Madona_s_dietatom_06.png
foto a video: Vladimír Svítek, RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame