Novinárske ceny 2023: Cenu získala aj redaktorka RS Petra Strižková

Novinárske ceny 2023: Cenu získala aj redaktorka RS Petra Strižková

Poznáme laureátov Novinárskych cien 2023. Redaktori a redaktorky RTVS počas 20. ročníka udeľovania cien za najlepšie novinárske ceny a občianske projekty získali dve ocenenia. Redaktorka Rádia Slovensko Petra Strižková získala špeciálnu Cenu Nadácie otvorenej spoločnosti s jej príspevkom z rubriky Príbeh na týždeň s názvom Homofóbia v nás, ktorý si môžete vypočuť na našom webe.

„Keď robím reláciu o akýchkoľvek znevýhodnených ľuďoch, tak si dávam veľký pozor, aby som nechtiac neskĺzla do aktivizmu. Snažím sa tému nahrať tak, aby bola pravdivá, zrozumiteľná, aby inšpirovala poslucháčov pozrieť sa na vec trochu inak, ako boli zvyknutí,“ hovorí redaktorka Petra Strižková. „Stretávala som sa s rodičmi, ktorým sa narodili LGBTI+ deti. Homosexuál, lesba, transrodový syn... Sedela som v ich obývačkách, pila čaj a snažila sa čo najcitlivejšie, ale pritom priamo pýtať sa na najintímnejšie záležitosti ich životov. Všetci tí rodičia boli citliví, hĺbaví, zranení a milujúci. Som veľmi rada, že mi dovolili nahliadnuť do ich krásnych rodín.“

Víťazom kategórie Audiovizuálna žurnalistika – reportáž sa stal redaktor RTVS Jozef Kubánek s reportážou Kamery nad zlato.

Novinarskacena.sk.jpg

FOTO: novinarskacena.sk

Galéria

Petra Strižková.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame