Naši a svetoví: Vedec Michal Smíšek

Naši a svetoví: Vedec Michal Smíšek

Od malička chcel byť vedcom, ale  odrádzal  ho biely plášť a  skúmavky. Keď zistil, že  veda  nie je len  práca  v laboratóriu, začal si plniť sen a už  takmer dva roky je  Michal Smíšek trvalým zamestnancom Nemeckej vesmírnej agentúry v Mníchove. Jeho doménou  sú  roboty, ktoré  sa pripravujú  aj na výskum povrchu planét.  S Ľubicou Hargašovou si  dohodli stretnutie v Centre vedecko-technických informácií v Bratislave, kde bol hosťom letného špeciálu:

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vedec Michal Smíšek  pracuje v Nemeckej vesmírnej agentúre v Mníchove a svoju cestu k vede si vybral sám. Obaja rodičia lekári ho podporovali v každom rozhodnutí, aj vtedy, keď mu to na Slovenskej technickej univerzite spočiatku veľmi nešlo. Mladý Bratislavčan  sa o tom rozhovoril pri stretnutí s Ľubicou Hargašovou.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Michal Smíšek z Nemeckej vesmírnej agentúry je dôkazom toho, že ak človek chce niečo dosiahnuť, nič nie je nemožné. Možno v budúcnosti bude v Mníchove  aj vďaka nemu slovenský folklórny súbor  a z Marsu  sa bude dať kúpiť aj spiatočná letenka.


Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: archív MS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame