Naši a svetoví: Operný spevák Richard Šveda

Naši a svetoví: Operný spevák Richard Šveda

Jeho život bol od malička spojený s hudbou a  ľudovkami. Školák zo Svidníka  ani len netušil, že  existuje aj muzikál a opera. Ale osud tak chcel, že v šestnástich  si už zaspieval  opernú áriu v budove  Slovenského národného divadla v Bratislave a ešte nemal ani 23 rokov, keď sa stal sólistom  Deutsche oper am Rhein v Düsseldorfe. Operný spevák s krásnym barytónom Richard Šveda  sa po  predstavení v Prahe, zastavil na chvíľku  na Slovensku a stretol sa aj s Ľubicou Hargašovou. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Verili by ste, že Richard  Šveda, spevák  s krásnym barytónom, sólista opery v nemeckom Düsseldorfe   sa v detstve chcel venovať  úplne inému hudobnému žánru?  Mal rád ľudovku, ale jeho najväčšou túžbou bolo mať  vo Svidníku vlastnú  kapelu  a cez víkendy hrať na svadbách.  Aj o tom porozprával Ľubici Hargašovej.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mladý operný spevák Richard  Šveda má  okrem  podmanivého barytónu ešte ďalšie  prednosti. Je  nesmierne pracovitý, atraktívny ,maximálne galantný  a vždy všade chodí presne.  Iste aj toto všetko prispelo  k tomu, že sa mu dokorán  otvorili  dvere na dosky,  ktoré znamenajú svet.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: richardsveda.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame