Rádio Slovensko Slovensku 2024

Rádio Slovensko Slovensku 2024

Pomôžte ľubovoľnou sumou a staňte sa súčasťou projektu Rádio Slovensko Slovensku .

V spolupráci s neziskovou organizáciou Ľudia ľuďom chceme štvrtýkrát prispieť tým, ktorí to najviac potrebujú.

Predstavíme vám príbehy ľudí, ktorí to nemajú jednoduché a zároveň vás zavedieme do rôznych kútov Slovenska. Viac o putovaní Slovenskom našej kolegyne – redaktorky Marianny Kovácsovej s tímom RSS sa dozviete vo vysielaní Rádia Slovensko, ale aj na našich sociálnych sieťach (Facebook, Instagram, YouTube).

S charitatívnym projektom Rádio Slovensko Slovensku sme vstúpili do štvrtého ročníka. Redaktorka Mariana Kovácsová vám v jeho úvode priniesla pilotný príbeh (vo vysielaní programu Dobré ráno, Slovensko! už 10. júna 2024), ktorého kulisou bol národný štafetový beh Košice - Bratislava The RUN Slovakia (počas víkendu 7. až 9. júna 2024) . Ďalšie príbehy (15 príbehov) predstavujeme v pracovné dni od 5. augusta 2024 v premiére vždy vo vysielaní programu Dobré ráno, Slovensko! 

Podporte dobrú vec.

Pomôcť môžete až do konca roka

Tento rok pomáhame šestnástim príbehom z nášho vysielania aj darcovskou správou SMS v tvare:

„DMS LUDIALUDOM“ , zašlite na číslo 877 . Cena SMS je € 5,- .

Darcovská SMS správa je správa, ktorú zákazník prijme a ktorá je spoplatnená sumou  5 eur . Každý, kto chce podporiť dobrú vec, musí poslať SMS správu v tvare DMS LUDIALUDOM (teda DMS medzera LUDIALUDOM) na číslo 877 spoplatnenú bežnou cenníkovou cenou operátora. Mobilní operátori odvádzajú 100 % z každej darcovskej SMS správy. Obdarovaný dostane 96 % ceny z každej darcovskej SMS správy.

Ak zákazník pošle SMS správu v nesprávnom tvare, dostane hlásenie s upozornením, že zadal nesprávny text. Darcovská SMS správa mu účtovaná v takom prípade nebude.

Viac informácií o mechanizme DMS nájdete na www.donorsforum.sk .

Ľubovoľný finančný príspevok môžete poslať aj priamo na účet uvedených príbehov, ako aj na ďalšie príbehy z portálu Ludialudom.sk.

Za pomoc ĎAKUJEME za tých, ktorí to potrebujú.


PRÍBEHY 2024

Pomoc pre maminku Ivanku, onkologickú pacientku, na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti

Mamina 3 dcér bojuje so zákernou chorobu, rakovinou žalúdka, ktorú jej diagnostikovali v januári v roku 2023. Ide však o agresívny typ a aj napriek prvotnej chemoterapii, a následnej imunoterapii, sa rakovinové bunky nepodarilo potlačiť. Aktuálne, po 7-mich dávkach imunoterapie, mamine znovu lekár stanovil liečbu chemoterapiou, pretože vyšetrenia ukázali v bruchu ďalšie metastázy. Ivanka však nemá už viac nárok na PN a schválenie žiadosti o invalidný dôchodok je stále v procese. Pomôžme Ivanke bojovať s touto agresívnou chorobou.

Pomoc pre maminku Ivanku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.


240823_RSS_2024_Pribeh_15_IMG_6596.jpg

Pomôžte Tomáškovi začať potrebnú liečbu, aby mohol vyrásť a predísť ďalším zdravotným problémom.

Tomáško je skoro 8 ročný chlapec, ktorý trpí vrodenou genetickou rastovou poruchou - achondropláziou. Ak sa nepodarí začať liečbu čo najskôr, Tomáško zostane maličký a odsúdený na permanentnú pomoc. Pomôžme Tomáškovi začať potrebnú liečbu na to, aby mohol vyrásť.

Pomôžte Tomáškovi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240822_RSS_2024_Pribeh_14_IMG_6470.jpg

Pomôžme Emke rehabilitovať po náročnej operácii chrbtice.

Emka má diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu a jej psychomotorický vývoj nie je rovnaký ako u jej rovesníkov. Keď je rodič so všetkými starosťami a nákladmi na choré dieťa sám, je to náročné nie len finančne, ale aj psychicky. Pomôžme Emke a jej mamine a tiež babke, s ktorou žijú, úspešne bojovať s touto náročnou situáciou.

Pomôžme Emke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240821_RSS_2024_Pribeh_13_IMG_6384.jpg

Svetielko pre Klaudiu, 14-ročnú mladú slečnu s DMO, ktorá potrebuje pravidelné rehabilitácie.

Klaudia je 14-ročná krásna slečna na vozíčku, ktorá potrebuje intenzívne rehabilitovať. Jej diagnóza DMO jej ovplyvňuje celý život, nevie sa sama najesť, ťažko sa jej rozpráva, ťažko sa pohybuje. Chodí aj do špeciálnej školy, kde je veľmi spokojná a veľa sa tam naučí. K jej napredovaniu však potrebuje neustále rehabilitovať s pomocou profesionálov, ale aj doma. Pomôžte Klaudii posúvať sa vpred.

Svetielko pre Klaudiu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240820_RSS_2024_Pribeh_12_IMG_6250.jpg

Pomoc pre Eniko v boji s onkologickým ochorením.

Mladá mamina Eniko je onkologická pacientka. Potrebuje liečbu liekom, ktorú jej poisťovňa neprepláca. Má iba 36 rokov a dve maličké deti, ktoré potrebujú svoju mamu. Pomôže každé jedno euro. Pomôžte mladej mamičke so zákernou chorobou.

Pomoc pre Eniko v boji s onkologickým ochorením. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240819_RSS_Pribeh_11_IMG_5845.jpg

Pomôžte Filipkovi zosilnieť formou cvičení a rehabilitácií.


Filipko prežil už toho viac ako dospelý. Je z neho veľký bojovník s Wieacker-Wolf syndrómom. Na to, aby jeho telíčko zosilnelo, potreboval by veľa cvičiť, viac ako len 1x za týždeň a určite by mu pomohli aj rehabilitačné pobyty, ktoré sú finančne veľmi náročné. Pomôžte Filipkovi zosilnieť.

Pomôžte Filipkovi zosilnieť formou cvičení a rehabilitácií. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240816_RSS_Pribeh_10_IMG_5553.jpg


Pomôžte Nicovi, najmä na vyšetrenia v zahraničí, ku stanoveniu správnej diagnózy a nastaveniu liečby.


Nicolas je 13-ročný chlapec, ktorý už pár rokov bojuje s epileptickými záchvatmi, ktoré mu spôsobujú veľké problémy. Podstúpil rôzne vyšetrenia, ale stále sa záchvaty nepodarilo stabilizovať. Záchvaty mu spôsobujú retardáciu, ktorou sa vždy dostane o krok späť. Musí navštevovať rehabilitácie, aby napredoval. Pomôžte Nicolaskovi dostať sa na potrebné vyšetrenia v zahraničí, ktoré mu pomôžu stanoviť správnu diagnózu a následnú liečbu.

Pomôžte Nicovi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240815_RSS_Pribeh_09_IMG_5547.jpg

Pomoc s terapiami pre ležiacu Renátku s DMO

Renátka má 25 rokov a najvyšší stupeň DMO (detská mozgová obrna). Je ležiaca, kŕmená mixovanou stravou, plienkovaná, nekomunikuje. Má epileptické záchvaty, všetky 4 končatiny stuhnuté, reflux, silnú skoliózu chrbta, deformáciu hrudného koša, zahlienenosť. Pomoc bude smerovať na špeciálnu vyváženú stravu, ktorú finančne nezvládneme, keďže okrem nej máme výdavky na Renátkine potreby súvisiace s jej teraz už omnoho náročnejším stavom. Radi by sme Renátke dopriali masáže, terapie.

Pomoc s terapiami pre ležiacu Renátku s DMO Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240814_RSS_Pribeh_08_IMG_5339_IMG_5429.jpg

Pomôžte Alexovi zabezpečiť terapie a špeciálne pomôcky

Alexko je vysmiaty a šikovný chlapček s diagnózou Autizmu. Od prvej diagnostiky chodí pravidelne na terapie, ktoré sú veľmi finančne náročné spolu so špeciálnymi pomôckami, s ktorými pracuje denne v domácom prostredí popri terapiách. Pomôžte Alexkovi zabezpečiť finančne náročné, no nevyhnutné terapie a pomôcky.

Pomôžte Alexovi zabezpečiť terapie a špeciálne pomôcky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240813_RSS_Pribeh_07_IMG_5339.jpg

Lucinka potrebuje vašu pomoc, prostredníctvom rehabilitácii jej pomôžete napredovať

Lucinka bojovala o svoj život už v maminkinom brušku. Zvládla to, ale boj pokračoval ďalej. Postupne Lucinke prichádzali lekári na ďalšie a ďalšie diagnózy. Na to, aby napredovala sú pre ňu nesmierne dôležité intenzívne rehabilitácie, terapie a rôzne pomôcky. Podporme malú Lucinku a pomôžme jej v boji ku skvalitneniu života.

Lucinka potrebuje vašu pomoc, prostredníctvom rehabilitácii jej pomôžete napredovať Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240812_RSS_Pribeh_06_IMG_5265.jpg

Prosba o pomoc s financovaním rehabilitácií pre 9-ročné dvojičky

Sebko a Aďko sú 9-ročné dvojičky. Po ťažkom pôrode a komplikáciách pri ňom, im obom diagnostikovali DMO – spastickú kvadruparézu. Pravidelne navštevujú rôzne rehabilitácie, terapie a cvičenia, bez ktorých by nemohli fungovať a napredovať. Pre rodinu sú však všetky tieto výdavky nesmierne náročné platiť. Pomôžme chlapcom prichádzať na rehabilitácie tak často, ako to potrebujú.

Prosba o pomoc s financovaním rehabilitácií pre 9-ročné dvojičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240809_RSS_Pribeh_05_IMG_4884.jpg

Predčasniatka Marek a Matej bojujú o svoje zdravie

Predčasniatka Marek a Matej sa narodili v 27. týždni tehotenstva. Nevážili ani toľko, čo vrecúško cukru. Boli maličkí, ale o to viac veľkí bojovníci. Teraz majú 3 roky a viaceré diagnózy, s ktorými musia bojovať. Ide najmä o diagnózu DMO a zaostávanie v psychomotorickom vývoji. Pre svoje napredovanie potrebujú intenzívne rehabilitácie. Pomôžme chlapcom napredovať.

Predčasniatka Marek a Matej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240808_RSS_Pribeh_04_IMG_4694_IMG_4706.jpg

Pomôžte Alexovi pri potrebných rehabilitáciách, ktoré sú neoceniteľným prínosom v jeho napredovaní.

Alex je jeden z "malíčkov" - predčasne narodených detí, ktoré už od prvého nádychu musia bojovať o svoje miesto medzi nami. Svoj boj pri narodení vyhral, ale dôsledky komplikácii si ponesie celý život. Okrem diagnózy DMO, má aj ďalšie pridružené zdravotné problémy. Alex potrebuje intenzívne rehabilitácie, terapie či rehabilitačné pomôcky, aby mohol postupnými krôčikmi napredovať.

Pomôžte Alexovi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240807_RSS_Pribeh_03_IMG_4694.jpg

Pomôžte Andrejkovi so závažným psychomotorickým zaostávaním, absolvovať potrebné rehabilitácie

Zlé prietoky v tehotenstve a zdravotné komplikácie mali za následok, že sa Andrejko narodil skôr a prvé týždne musel byť napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. K tomu sa pridružil zápal pľúc a sepsa a Andrejko bol vo vážnom ohrození života. Andrejkovi veľmi pomáhajú rehabilitácie, ktoré sú však finančne náročné.

Pomôžte Andrejkovi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240806_RSS_Pribeh_02_IMG_4625.jpg


Pomôžte postaviť malú bojovníčku Lauru na nohy

Laura sa narodila 26.10.2021 v 26 týždni. Vážila len 920 g a merala 33 cm. Bolo to bábätko do dlane. Zažila si toho už naozaj veľa. Laura trpí viacerými zdravotnými problémami ako je napríklad epilepsia či DMO. Chcela by sa postaviť na nožičky, no k tomu je potrebné veľa rehabilitovať, čo je finančne pre jej rodičov náročné. Pomôžme spoločne Laure zlepšiť jej život .

Pomôžte postaviť malú bojovníčku Lauru na nohy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240804_RSS_Pribeh_01_IMG_4610.jpg

Rehabilitácia pre Andreja s DMO na skvalitnenie zdravotného stavu

Andrej je mladý muž, ktorý však od malička trpí viacerými diagnózami, ako sú napríklad DMO, epilepsia, skolióza či strabizmus. Pravidelne navštevuje rehabilitácie a cvičenia, pretože len s nimi môže napredovať. Pre jeho rodinu je to však finančne veľmi náročné. Pomôžme Andrejovi skvalitniť mu, pomocou rehabilitácií, jeho zdravotný stav.

Rehabilitácia pre Andreja Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viac o príbehu si môžete prečítať TU.

240610_RSS_Pribeh_00_Pilot_IMG_1918.jpg

Rádio Slovensko; Foto: Jindřich Bardon

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame