Naši a svetoví – Anton Zajac

Naši a svetoví – Anton Zajac

Dnes žije striedavo v USA a na Slovensku. Keď pred rokmi hľadala najúspešnejšia slovenská IT firma, ktorá sa špecializovala na antivírusové programy cestu, ako sa presadiť za morom, náhodou naďabila na fyzika a podnikateľa dr. Antona Zajaca.

Už mal svoju firmu v americkom San Diegu a chuť pomáhať krajanom. Pomohol a dnes je vďaka nemu slovenská spoločnosť vo svetovom hodnotení na najvyšších priečkach. A nie je jediná, z chodníka je už medzi Amerikou a Slovenskom široká, vyšliapaná cesta. O Antonovi Zajacovi mnohí tvrdia, že je veľký filantrop. Presvedčila sa o tom aj Ľubica Hargašová pri osobnom stretnutí priamo v jeho súkromnej rezidencii.

Naši a svetoví – Anton Zajac - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Fyzik, podnikateľ a filantrop dr. Anton Zajac tvrdí, že ak presne viete, čo chcete v živote dosiahnuť, dá sa to, aj keď vás šťastie trochu obchádza, vraj sa dá trochu zmanipulovať. Neviem, ako to bolo uňho, ale jedno je isté, neobchádzalo ho. V USA sa presadil ako fyzik, univerzitný pedagóg, ale neskôr aj ako podnikateľ. A kedy sa jeho pozornosť upriamila aj na informačné technológie a antivírusové programy? Aj na to bola pri osobnom stretnutí zvedavá Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví – Anton Zajac - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Ľubica Hargašová foto: TASR - Martin Baumann

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame