Sankcie za útok Iránu na Izrael

Sankcie za útok Iránu na Izrael

Vo svete intenzívne doznieva víkendový útok Iránu na Izrael. Politici rokujú, bezpečnostné rady zasadajú a znepriatelené strany si ďalej vymieňajú vyhrážky. V štúdiu je s témou Michal Dzúrik...

Sankcie za útok Iránu na Izrael Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Israel_Iran_Mideast_Tensions253445035389_TASR.jpg

Námestníčka šéfa izraelskej armády pre médiá Maša Michelsonová ukazuje novinárom jednu z iránskych balistických rakiet, ktorá bola zastavená izraelským protivzdušným obranným systémom počas víkendového útoku Iránu na Izrael, na vojenskej základni Julis, na juhu Izraela 16. apríla 2024. Izrael odpovie na víkendový raketový útok Iránu, vyhlásil v pondelok veliteľ izraelskej armády Herci Halevi. TASR informuje na základe agentúr AP a AFP.
Halevi uviedol, že Izrael stále zvažuje svoje kroky. Dodal však, že na iránsky útok raketami a dronmi "bude reagovať". Povedal to počas návštevy leteckej základne Nevatim, ktorá podľa Tel Avivu utrpela pri iránskom útoku ľahké škody.
V samostatnom vyhlásení hovorca izraelskej armády Daniel Hagari oznámil, že Izrael "urobí všetko, čo bude potrebné na ochranu štátu Izrael, a urobí to, kedy uzná za vhodné". Svetoví lídri naliehajú na Izrael, aby iránsky útok neodplácal.

Autor: Michal Dzúrik; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame