V Iráne sa ozvali výbuchy (aktualizované)

V Iráne sa ozvali výbuchy (aktualizované)

19.4.2024 16:40 Francúzsko, Spojené kráľovstvo, Japonsko či Rusko vyzvali na upokojenie situácie v konflikte medzi Iránom a Izraelom. Eskalácia v blízkovýchodnom regióne podľa nich neprospeje nikomu. Irán popiera, že by chcel bezprostredne reagovať na zrejme izraelský útok, nad mestami Isfahán a Tabríz. Iránska vláda sa snažila zľahčovať rozsah útoku, ktorý mal byť odvetou za minulovíkendový masívny útok Iránu na Izrael. Popiera dokonca aj to, že by išlo o útok zvonku. Tamojšie médiá  predtým informovali o výbuchoch v dôsledku práce protivzdušnej obrany. Drony ale zrejme štartovali z Iránu. Ako sa situácia vyvíja ďalej prišla do štúdia povedať Elena Seeber.

V Iráne sa ozvali výbuchy 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


19.4.2024 10:48 A vraciame sa opäť k Iránu, kde sa ráno na leteckej základni neďaleko Isfahánu ozvali tri výbuchy. Incident, ktorý by podľa mnohých odborníkov mohol byť odpoveďou Izraela na nedávne iránske údery, komentoval Teherán ako prácu protivzdušnej obrany. Kristína Chrenková sa s odborníkom na Irán z Asociácie pre medzinárodné otázky Matoušom Horčičkom rozprávala aj o tom, aké vnútropolitické kroky môže Teherán po útoku podniknúť.

V Iráne sa ozvali výbuchy 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


19.4.2024 9:05  Venujeme sa situácii na Blízkom východe. Katarína Chovančáková mapuje situáciu.

V Iráne sa ozvali výbuchy 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


19.4.2024 7:50 V centrálnom Iráne sa ozvali nadránom explózie. Podľa iránskych predstaviteľov výbuchy spôsobila iránska protivzdušná obrana, ktorá zostrelila tri drony letiace nad mestom Isfahan. Americké aj britské médiá, ktoré sa odvolávajú na amerických diplomatov, tvrdia, že nešpecifikované miesto v Iráne zasiahla izraelská raketa. Tel Aviv incident zatiaľ nekomentoval. Reagujeme aktuálne - Soňa Weissová sa o izraelskej odvete rozpráva s odborníkom na Blízky východ z Univerzity Komenského Attilom Kovácsom:

V Iráne sa ozvali výbuchy 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Redakcia zahr. spravodajstva; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame