Reportáž zo stanového mestečka v Kútoch

Reportáž zo stanového mestečka v Kútoch

Zaplatili prevádzačom, aby ich dostali do Nemecka. No nakoniec ich chytili policajti a skončili v stanovom mestečku v Kútoch v okrese Senica, kde je aktuálne približne 50 nelegálnych migrantov najmä zo Sýrie. Dohľad nad lokalitou majú ozbrojené zložky, ale Mária Petríková stretla počas nahrávania aj zdravotníkov, tlmočníkov a dobrovoľníkov z rôznych charitatívnych organizácií. Keď prišla, práve pripravovali raňajky:

Reportáž zo stanového mestečka v Kútoch Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zdravotná starostlivosť

Nelegálni migranti zo Sýrie, ktorí sú  v stanovom mestečku v Kútoch, majú za sebou náročnú cestu. Ťažký terén, hlad, nulová hygiena, ale i chladné počasie sa podpísali pod to, že mnohí majú rôzne respiračné ochorenia alebo zranenia. Pomoc im preto poskytuje tím zdravotníkov z Vysokej školy svätej Alžbety. V stane, ktorý slúži ako ošetrovňa, natrafila Mária Petríková na profesora Vladimíra Krčméryho:

Zdravotná starostlivosť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Príbehy nelegálnych migrantov zo Sýrie

Nelegálni migranti zo Sýrie, ktorí sú momentálne v stanovom mestečku v Kútoch, u nás ostať nechcú. Po pár dňoch putujú ďalej – najmä do Nemecka. Viac povedala Márii Petríkovej  dobrovoľníčka Barbora Vajlová.

Príbehy nelegálnych migrantov zo Sýrie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Autorka: Mária Petríková; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame