Mlieko a výrobky z neho môžu mať pre zdravie človeka viaceré prínosy. Aj o tom sme v Rádiu Slovensko hovorili po celý tento týždeň a všetky užitočné a zaujímavého informácie z nášho vysielania nájdete aj na našej stránke rtvs.sk. Samozrejme, dôležité je, aby bolo mlieko naozaj kvalitné a jednou z inštitúcií, kde ho kontrolujú, je aj Výskumný ústav mliekarenský v Žiline. Ročne v ňom preveria vyše 12 000 vzoriek z celého Slovenska. S tamojšími technikami sa môžete zoznámiť vďaka Eve Vasilovej.
Ovčie mlieko riedené kravským odhalia raz dva
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Napríklad v minulom roku mali len dve vzorky pozitívne na antibiotiká - a, samozrejme, takéto mlieko sa potom nedostáva do predaja ani ďalšej výroby.